Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Turism Joi 18 Iulie 2024 - 14587
Traseul "Via Soarelui" a fost inaugurat.

Traseul "Via Soarelui" a fost inaugurat. Turistii pot parcurge acum noul traseu tematic, avand totodata acces la cramele si producatorii locali din arealul Dealul Mare.  Traseul Via Soarelui, ce uneste 15 localitati din arealul Dealul Mare, a fost finalizat si inaugurat. Asociatia Zi de Bine, impreuna cu Centrul Cultural si Comunitar Nucu, au inaugurat primii 20 de kilometri de traseu tematic pentru iubitorii de natura. Traseul a fost marcat cu borne realizate in piatra, de singurul mester pietrar de pe traseu, si promoveaza cramele, traditiile locale si producatorii locali, obiectivele turistice, mesterii si peisajele romanesti.

 Evenimentul de inaugurare a inceput cu un mini-brunch si cateva gustari delicioase de la producatorii locali. Apoi, aproape 100 de persoane, adulti si copii,  au pornit la pas sau cu bicicletele pe noul traseu, pentru a testa ruta amenajata si a descoperi frumusetile ascunse ale regiunii Dealul Mare.

 "Am impartit o slana dumnezeiasca, buna si usoara de ti se topea pe limba. Si o telemea scartaitoare clasa intai. Si o rata la ceaun. Si privelisti spectaculoase la primul popas. Si o gura de aer batut de vantul de pe coline. Sub amenintarea norilor de furtuna s-a rostogolit prima roata de bicla pe Via Soarelui, proiectul sustinut de ZI de BINE in luna iunie. Si ne-am bucurat ca prietenii cu natura, cu drumetiile, cu bicicleta sau mersul pe jos, s-au aventurat alaturi de noi cu bucuria pe care o ai atunci, la inceputurile oricarui drum", au declarat Melania Medeleanu si Luciana Zaharia, fondatoarele Asociatiei Zi de BINE.

 

Traseul a fost curatat si igienizat, au fost amenajate doua popasuri cu banci, iar pe harta apar acum puncte gastronomice, locuri cu privelisti deosebite, crame, mestesugari si cazari unde turistii pot ramane peste noapte. Astfel, calatorii se vor putea bucura de un traseu care, la finalizarea lui, se va intinde pe o distanta de 150 de km, strabatand  judetele Prahova si Buzau.

 

Prima borna de pe Via Soarelui se va afla chiar la Conacul Nucu din orasul Urlati, judetul Prahova.

 

"Via Soarelui - ce calatorie! Imi iau un scurt ragaz sa ma bucur de privelistea de la km 3 de pe traseu, admirand viile si ascultand glasurile naturii. Despre asta va fi vorba si mai departe in tot ceea ce inseamna Via Soarelui - un traseu pe care l-am gandit sa lege oameni, pasiuni, crame, conace, peisaje, gusturi, experiente si care sa ne scape de aglomeratia urbana galagioasa!", a adaugat Mircea Crisbasanu, vicepresedinte Asociatia Centrul Cultural si Comunitar Nucu.

 

Initiatorii acestui proiect si-au propus ca traseul tematic Via Soarelui sa aduca astfel impreuna iubitorii de vinuri bune, gastronomie si drumetii, mestesugarii de poveste, promovand in acest fel obiceiurile locale.

 

Cei care doresc sa sustina proiectele realizate de Asociatia Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845, prin donarea zilei de nastere sau prin completarea formularului 230, prin care pot redirectiona, gratuit, 3,5% din impozitul pe venit catre o cauza sociala. Mai multe metode de implicare pot fi gasite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

 

Despre Asociatia Zi de BINE

 Scopul Asociatiei Zi de Bine este acela de a crea comunitati, de a sprijini mii de oameni aflati in situatii vulnerabile si de a crea notorietate in jurul unor cauze ignorate. Asociatia sustine cate un ONG in fiecare luna a anului si incurajeaza oamenii sa-si doneze ziua de nastere pentru un proiect social.

Mecanismul de functionare este unul simplu: la fiecare inceput de luna se anunta cauza sustinuta si sunt descrise nevoia si beneficiarii. La finalul lunii, donatorii afla ce s-a intamplat cu banii si sunt invitati sa vada rezultatul implicarii lor.

Daca aveti un proiect in care credeti dar pentru care nu ati gasit inca finantare, il puteti inscrie pe www.zidebine.ro.

 

Pentru mai multe informatii:

Asociatia Zi de BINE

Tel: 0725.565.375

Email: contact@zidebine.ro            

 

0 comentarii7364 vizualizări29 iunie 2023
rss 2.0
rss 2.0