Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Turism Vineri 19 Iulie 2024 - 14587
Au inceput inscrierile pentru HAI-HUI pe Coclauri.

Se cauta echipe pentru cea mai tare competitie de pe Valea Somesului Mare. Hai-Hui pe Coclauri si-a inceput povestea la pas prin orasul-statiune Sangeorz-Bai, in toamna anului trecut, cand 5 echipe a cate 2 persoane s-au angrenat intr-o poveste cu locuri frumoase, gazduiti de oameni ai locului, care lucreaza la muncile campului vara de vara si care s-au bucurat de ajutorul concurentilor timp de 6 zile, competitia oferindu-le o experienta de neuitat. Anul acesta va avea loc ce-a de-a doua editie a Hai-Hui pe Coclauri in perioada 23-27 august, de data aceasta echipele fiind in numar de 4 a cate 3 persoane, concurentii fiind supusi la diferite provocari privind muncile de pe langa gospodarii, descoperirea traditiilor si obiceiurilor locale, cunoasterea gastronomiei locale, savurarea din plin a momentelor simple, dar cu incarcaturi emotionale, dar mai ales constientizarea valorilor frumusetilor care ne inconjoara si a oamenilor care sfintesc locul.

Daca anul trecut premiile au constat in diferite sume de bani, anul acesta organizatorii ofera echipelor participante premii surpriza, la pachet cu o experienta inedita, noi gospodarii, noi locuri de cutreierat, multa munca sub atentia gospodarilor angrenati si ei in tot acest proces, dar mai ales noua editie va aduce orasul Sangeorz-Bai pe harta destinatiilor turistice si agroturistice din Romania.

Inarmati cu rucsaci, concurentii pleaca in prima zi pe drumuri separate, in functie de traseele generate in ruma scanarii unui cod QR, cu ajutorul caruia concurentii vor putea tine pasul in fiecare zi cu traseul si gospodaria care ii asteapta. Nu alearga, dar nici nu zabavesc prea mult pe coclauri, indiferent cat de mare le-ar fi tentatia de a ramane la o singura gospodarie, ci fiecare zi aduce noi provocari: privelisti unicate, oameni faini si gospodari, zama de salate, colesa cu branza, paturi cu jumari, placinte cu borcut, pita de casa, cositul cu coasa, facutul clailor, culesul perjelor, impletitul cepei, facutul dulcetei de poame si multe alte activitati, pe care doar cei inscrisi au ocazia sa le descopere si apoi sa le traiasca. 

Se mai pot inscrie doar 3 echipe a cate 3 persoane, locurile fiind repede ocupate, iar accesand www.bit.do/haihui , unde se regaseste si regulamentul competitiei si criteriile de indeplinit.

1 comentariu10003 vizualizări05 august 2021
rss 2.0
rss 2.0