Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Turism Joi 18 Iulie 2024 - 14587
Trasee de mountain bike in Poarta Transilvaniei.
Va pregatiti de week-end sau de vacanta si iubiti plimbarile cu bicicleta?! Va propunem o destinatie noua, in PoartaTransilvaniei!
Pe site-ul https://bnpoartatransilvaniei.ro/ a fost incarcat primul traseu montan de mountain bike in care puteti descoperi Piemontul Calimanilor! 
 
Traseul are 40 de kilometri, este de dificultate medie, itinerarul fiind Orheiu Bistritei - Padurea din Ses - Dumitrita - Budacu de Sus - Piatra Corbului - Cabana Dealu Negru - Cusma - Petris - Orheiu Bistritei.
 
Harta o puteti descarca tot de pe site, unde veti gasi si o descriere amanuntita a traseului, a obiectivelor turistice dar si cateva sfaturi utile! 
 
Este primul din cele 19 trasee din PoartaTransilvanei pe care ADI Turism in Bistrita-Nasaud le-a pregatit pentru iubitorii naturii si miscarii, pe rand, urmand sa fie incarcate detaliile si hartile celorlalte trasee.

Ciclismul montan este considerat a fi una dintre cele mai relaxante activitati sportive, intrucat prezinta doua caracteristici esentiale: imbinarea modului placut de deplasare cu contemplarea naturii si a  peisajelor montane. Arealul suprapus muntilor Calimani si Bargau, dintre care se remarca zona Colibita, Piatra Fantanele, Valea Bargaului sau a Ilvelor se constituie in destinatia perfecta pentru practicarea ciclismului montan. Reteaua de drumuri forestiere si poteci existente fiind completata de obiective naturale si antropice de exceptie. Exista o multitudine de trasee ce pot fi parcurse, de la variante dedicate incepatorilor si familiilor, pana la cele potrivite ciclistilor experimentati. Pentru arealul propus au fost identificate un numar de aproximativ 19 trasee, repartizate in felul urmator:

Zona Piemontul Calimanilor - Valea Budacului: 2 trasee


MEDIU

C31. Piemontul Calimanilor

C32. Tur de Dealu Negru

Zona Colibita: 8 trasee


USOR
C1. Turul Lacului Colibita
C2. Izvorul Mineral Borcut 

MEDIU

C3. Taul Zanelor  

C4. Poarta Bistricioarei


DIFICIL

C5. Piatra lui Orban

C6. Stegea - Trei Hotare - Poiana Cofii

C7. Colibita - Tihuta

C8. Colibita MTB Maraton

Zona Piatra Fantanele - Pasul Tihuta: 5 trasee

Zona Valea Bargaului: 4 trase

Judetul care se dezvolta
1 comentariu10976 vizualizări26 iunie 2021
rss 2.0
rss 2.0