Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Joi 22 Februarie 2024 - 14587
FLACARA ROMANISMULUI ARDE IN BASARABIA.

Circa 100 de voluntari ai Platformei civice Actiunea 2012 au fost prezenti duminica la inaugurarea Crucii Mantuirii Neamului Romanesc de la Nisporeni. Veniti din Bucuresti, Balti, Cluj sau Chisinau, participantii, majoritatea tineri, au urcat dealul Zghihara avand drapele tricolore in mana.
Cei mai numerosi au fost chiar voluntarii din Nisporeni, reuniti in grupul de initiativa "Fapta nu vorba". "Flacara romanismului arde in Basarabia" a scris pe bannerul afisat de  tineri, in spate facandu-si aparitia fumigene in culorile tricolorului.  Alaturi de ceilalti circa 800 de pelerini, ei au luat parte la slujba de sfintire a locasului, oficiata de un sobor de preoti condus de inaltpreasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei si de IPS Petru, Mitropolit al Basarabiei si Exarh al Plaiurilor.
Crucea de la Nisporeni reprezinta primul monument din Republica Moldova dedicat unitatii romanilor si este ridicata pe cea mai inalta culme de pe malul drept al Prutului . Aflat in vecinatatea Cimitirului Eroilor Romani si a Manastirii Varzaresti, complexul care va putea fi vazut pe o raza de cateva zeci de kilometri va constitui un loc de pelerinaj, de omagiu si de ruga pentru mantuirea poporului roman. Proiectul a fost derulat de postul de Radio Vocea Basarabiei si Asociatia Culturala Pro-Basarabia si Bucovina, filiala Onesti.
Platforma Civica ACTIUNEA 2012 este o coalitie de organizatii non-guvernamentale si grupuri de initiativa care sustin unirea Republicii Moldova cu Romania si militeaza pentru realizarea obiectivului generatiilor trecute, prezente si viitoare de regasire a romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului in cadrul aceluiasi stat.Pe parcursul anilor 2011 si 2012, Platforma Civica ACTIUNEA 2012 desfasoara manifestari publice de informare si sensibilizare a intregii populatii din Romania si Republica Moldova cu obiectivul de a constientiza necesitatea realizarii unitatii nationale.

Poze de la eveniment: http://dl.transfer.ro/nisporenii-transfer_RO-29aug-b69b43.rarClip video: http://www.youtube.com/watch?v=HegJyxGnmTg
Email: contact arond actiunea2012.roTelefon: Romania - +40743 355150, Republica Moldova - +37369647699 sau +37379325821

5 commentarii3227 vizualizări29 august 2011
rss 2.0
rss 2.0