Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Joi 16 Septembrie 2021 - 14587
Bugetul Participativ - o mare gargara, un mare FAS puturos dat in CL.

Ei de data asta chiar imi permit sa va scutur doamnelor si domnilor consilieri locali ai municipiului Bistrita. Si stiti de ce ? Din doua motive simple.

 Din 2007 impreuna cu maxim 10 cetateni venim an de an la dezbaterile voastre nu ale noastre care in fapt sunt niste simulacre  pregatite  cu dibacie  pentru prosti privind practicarea jocului democratic. Si in acest an neobisnuit de prost dezbaterea publica online pe Bugetul 2021 a adunat doar 11 cetateni din 75.000 locuitori dezinteresati pe bune (ca stiu ei de ce) fata de banul public si civismul in acest oras.

 Au fost depuse si trei contestatii la buget in urmatoarea ordine. 1. Balan Marius.  2 Bistrita Civica prin (Florin Chereji-Presedinte)  si 3. Buhutan Ioan.

 Personal am depus o lista cu 17 puncte gandite fata de ce imi doream sa se intample prioritar din bugetul local 2021. Am contestat ineficienta cheltuirii banilor publici privind cumpararea unui ALPIN COASTER (sanie de vara) la mult hulita zona din Wonderlandul  mult criticata de fostii consilieri candva in opozitie si astazi vii si cu mintea scurta care isi doresc practicarea gaurilor in bugetul nou fara  o nota serioasa de studiu pe acest caz. Ba chiar am cerut  sa se renunte la o astfel de investitie si din acei bani sa se cumpere fosta Biblioteca Judeteana dar si alte 16. puncte interesante, necesare si chiar obligatorii avand in vedere starea jalnica a lucrurilor descrise in acele amendamente.

 Si a venit si ziua votului Bugetului in CL unde cu surprindere si mare amaraciune nu numai fata de mine ci si fata de celelalte contestatii, am constatat cum asa zisii (alesi ai bistritenilor) ca asa va prezentati voi si va loviti cu pumnii in piept  in timpul campaniilor, pur si simplu v-ati facut ca nu ne cunoasteti si prin vot covarsitor de  11 si 15 si inca 10 abtineri ne-ati ejectat dintr-o lovitura pe toti trei.  Adica nu ati schitat nici un gest nu ati luat in considerare nimic ca sa le analizati sa le sustineti si sa votati ceva ce vine tocmai de la soc.civila mult pomenita in fals de catre voi cu lacrimi de crocodil chiar.

 Am acasa toata colectia de FRAIERE (flaiere)  pe care le-ati indesat in cutiile de posta si ne-ati sarit cu ele in fata pe strazi in campania electorala. Toti candidatii de la toate partidele ati pomenit in scris cat de mult sustineti DEMOCRATIA PARTICIPATIVA pe care voi odata ajunsi pe fotolii o sa o practicati si sa o incurajati cu dintii stransi.  Si iata rezultatul.  Ce a trecut ? Zero barat, aceeasi aroganta, indiferenta, nebagare in seama a celor care si-au pus nadejdea in voi.

Doar un singur vot a fost cu DA fata de cele trei petitii depuse.

 Rau, foarte rau, cu mult mai rau ca pe vremea PESEDEULUI.

Imi amintesc ca pana in 2020 macar la aceste sedinte de Bugete se respingeau cererile cu cate 4-5 voturi cu DA si restul cu NU. Era ceva mult mai clar decat un numar mare de abtineri, adica tot atatea nebagari in seama. 

Iata minciuna voastra acuma la sase luni de mandat, iata cum nu va tineti de cuvant cand in campanie mai nu va rupeati camasa de dragul  DEMOCRATIEI PARTCIPATIVE.  Cu gramul meu de incredere care il mai duc cu mine, inca mai cred doar in mica masura ca intalnirea promisa de domnul primar Ioan Turc va avea loc. Ne-a promis si este inregistrata in stenograma de sedinta. Mai cred partial ca Primarul va pleca urechea  si cat de cat va tine cont de cele cerute macar la  o rectificare bugetara. Vazand si citind bistritenii cele scrise cum va mai asteptati dvs sa vina lumea la dezbateri ?

Fata de ceilalti consilieri care v-ati abtinut facandu-va ca noi nu prezentam  importanta  va transmit un mare RUSINICA !


Marius Balan

 

5 commentarii3213 vizualizări16 aprilie 2021
rss 2.0
rss 2.0