Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Joi 16 Septembrie 2021 - 14587
In atentia Consilierilor Locali ai municipiului Bistrita.

Revin cu o noua propunere fata de investitiile pentru orasul nostru din banii alocati din Bugetul anului 2021. 1. Consider inutila o noua investitie la partia Cocos prin cheltuirea banului public pentru proiectarea si cumpararea unei instalatii ALPIN COASTER intr-o zona unde de doua ori o ia la vale pamantul. Situatia cu siguranta se va mai repeta, in plus va reamintesc cat de mult au blamat consilierii PNL aceasta investitie a fostei administratii. Sa nu uitam o clipa luarile de pozitie anti PARTIE in cadrul sedintelor de CL.

2.La capitolul 67.o2.05.03 intretinere gradini publice,parcuri, spatii verzi va reamintesc ca Legea 24 Spatii Verzi obliga administratia sa refaca continuu locasurile pt. arborii de aliniament sa le intretina si sa completeze locurile libere cu arbori. Va reamintesc ca in ultimele trei mandate ale fostului Edil , Bistrita a pierdut peste 1.000 de copaci prin exces de zel, majoritatea de aliniament. S-au acoperit voit cu dale si asfalt dupa taieri locasurile vechi si s-a facut pe fuga , total necorespunzator un Cadastru Verde de rasul curcii.

 DADP prin conducerea serviciului nu a urmarit felul in care s-au facut dalarile si directorul actual este raspunzator de situatia descrisa. Propun demiterea acestuia din functia detinuta.

 Va cer ca pana in toamna (oct,nov) sa alocati banii necesari pt. refacerea alveolelor copacilor de aliniament aprox. 300 locuri si cumpararea a cel putin 500 copaci (tei, artari, platani) si plantarea lor deoarece este singura masura eficienta de reducere pe cale naturala a poluarii din oras ceruta de toate normativele UE.

3.Bistrita si bistritenii nu isi pot permite sa piarda prin ignoranta cladirea fostei Biblioteci Judetene de pe str. Garii cu aspect de cazino, o cladire careia administratia trebuie sa-i gaseasca menirea. Propun un nume CASA SOC. CIVILE unde ONG-urile sa aiba un spatiu de intalnire, socializare sa isi aduca aportul pt. binele comun.Propun sa faceti efortul si sa cumparati acest imobil.

4. la capitolul mobilitate sa fie redeschisa circulatia auto pe str. Romana peste calea ferata asa cum a mai fost odata colt cu str. Dimitrie Cantemir. Se va degreva astfel imbulzeala din Piata Decebal cu trecerea peste linia CFR.

5.Consider ca partea de participatiune a Primariei privind anveloparea blocurilor prop.privata este la limita legii. In plus nu puteti imparti la nesfarsit soc. in doua. Numai la blocuri izolam ca cei de la case sunt mai potenti financiar. FALS ! Nu toate familiile de la case sunt bogate. STOP cheltuirii banilor publici in acest mod.

6.Sumele indicate pentru a se implementa aceste investitii le indic tocmai din renuntarea definitiva la ALPIN COASTER, la Centrul Intermodal de Trafic pt. care ati alocat din Buget 50mil.lei, la renuntarea anveloparii blocurilor private din bani publici, dar si atragerea de fonduri Europene pe sectiunea MEDIU.

 

        Balan Marius -Horea         

            3 apr.2021

 

 

5 commentarii3164 vizualizări04 aprilie 2021
rss 2.0
rss 2.0