Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Joi 16 Septembrie 2021 - 14587
Puncte de vedere la dezbaterea publica privind Planul de gestionare a Deseurilor.

Puncte de vedere la dezbaterea publica privind Planul de gestionare a Deseurilor, - adresate CJ si APM BN. Stimati domni, doamne! Va  comunic in scris dar si online punctele de vedere personale privind anuntul dezbaterii publice privitor la gestionarea deseurilor in BN  .

Citind cele expuse  in presa  constat ca legislatie avem si inca buna, strategii peste strategii  din belsug, insa cum se face ca GUNOIU e pana-n grinda, atat in unele gospodarii cetatenesti cat mai ales in NATURA., pe cursurile de ape, paduri, insa ce e mai trist si groaznic avem deseuri din constructii cu nemiluita descarcate ilegal  in foarte multe puncte la intrari-iesiri din mun. Bistrita cica  vezi Doamne  oras , European.Daca cei mai multi cetateni din oras isi sorteaza constiincios deseurile casnice si le aseaza corespunzator in pubele, un aspect grav imi atrage mie atentia scapat de sub control de Autoritati. 

 

        SOS Deseurile din CONSTRUCTII- DEMOLARI.

Nepasarea  tuturor institutiilor statului au permis  unor indivizi certati cu legea sa isi faca de cap de 30 de ani incoace si sa umple vaile, padurile , luncile si multe perimetre (terenuri) ale nimanui   cu deseuri depozitate ilegal pe mari suprafete.   Numarul mare de sesizari cu poze trimise de mine , constatarea ca mai nimic nu s-a schimbat ma face sa cred ca pana in prezent comoditatea, indiferenta si neaplicarea legislatiei a fost omniprezenta  in BN .

Consider ca gestionarea si rezolvarea acestor situatii implica urmatoarele masuri obligatoriu de luat .

        1.Achizitionarea si montarea de CAMERE VIDEO- SUPRAVEGHERE functionale  pentru toate localitatile judetului . BN.   STOP mersului cu caruta, roaba la vale cu deseuri si mizerii !

Primarii stiu foarte bine unde sa le monteze si cunosc caile de acces la ape si depozitele istorice  din fiecare localitate pe care o administreaza ..       

        2.Cumpararea de catre CJ a unui CONCASOR performant care sa sfarame aceste deseuri iar materialul rezultat sa fie folosit  pentru ulitele, drumurile de pamant desfundate.Economie CIRCULARA se numeste o astfel de masura domnilor !!!Am cerut in scris  domnului presedinte Radu Moldovan o astfel de masura insa pana in prezent nimic  nu s-a miscat in acest sens. In tara deja unele primarii de municipii detin astfel de utilaje.

        3. APM -BN sa autorizeze repede perimetre ingradite strict pentru depozitarea acestor deseuri cu specificatie clara, in fiecare centru de comuna cel putin.

        4.Cele 62 de Primarii in frunte cu Primarii sa pregateasca pliante  in care sa apara numar de telefon si explicatiile necesare prin care fiecare cetatean sa fie instiintat unde isi poate depozita civilizat  aceste deseuri. La birourile Impozite si Taxe unde vin pe rand cetatenii fiecare sa primeasca un astfel de pliant.Comunicarea si anunturile sunt esentiale.  

 

         Cu stima !     

  Balan Marius Horea

  membru Bistrita-Civica         

   8 febr. 2021

 

 

0 comentarii3388 vizualizări08 februarie 2021
rss 2.0
rss 2.0