Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Joi 16 Septembrie 2021 - 14587
Gunoaiele judetului nu pot sa se numeasca brand.

In atentia d-lui RADU MOLDOVAN presedinte CJ BN. Vreau sa va raspund public la chestionarul afisat prin care institutia dumneavoastra cauta un anume brand pentru judetul nostru. Dupa ce am umblat in toate punctele cardinale ale judetului vizitand toate comunele cu ocazia campaniei electorale de la locale, am parcurs cu masina proprie 1.100 km prin BN pe toate drumurile judetului. Singura constatare pe care am remarcat-o si o recunosc si va felicit este ca ati adus la o stare buna spre foarte buna multe tronsoane de drumuri si asta este un lucru laudabil.

In plan secund, dar cel mai important este insa faptul ca judetul este foarte mocicos si institutiile si UAT-urile din subordinea dumneavoastra dorm bine mersi si nu au chef de treaba.

Ca un cetatean civic, voluntar si fost sef de partid de mediu am sesizat la randul meu impreuna cu Ong-urile, Asociatiile de pescari, cetatenii, toate institutiile asa zis DECONCENTRATE, un termen neadevarat, si am depus peste 100 petitii, sesizari, atentionari cu poze cu tot.

Imi amintesc cum in vremea Prefectului Tintean a fost prezentata de catre Cristian Tetcu o aplicatie facuta de el prin GPS cu coordonate cu tot unde au fost aratate cele 400 de depozite de gunoaie ilegale aruncate peste tot in BN. A fost lansat un proiect unic, KILOMETRUL ALBASTRU, cum nimeni nu a mai vazut de s-au mirat cu totii, sefi de la institutii si Prefectul, ne-au pupat pe  frunte, ne-au multumit, insa nimic nu s-a miscat pana astazi.

Din cele 100 de petitii doar una s-a rezolvat, adica ce s-a  prezentat de mine si presa in campania de la locale, ca trebuia sa dea bine alegatorului si in 24 de ore de la ultima sesizare toate institutiile au dat explicatii prefectului si in timp record s-a facut curat in zona protejata Masivul de sare de la Saratel unde s-a aflat cel mai mare depozit ilegal de peturi si sticle din judet. Deci se poate si in viteza daca cuiva ii pasa.

Domnule Presedinte, va rog inainte de a cauta brandul sa faceti tot ce va sta in putinta, sa dati un ordin, sa faceti ce stiti mai bine si apucati-va cu totii odata de ecologizarea Somesului, Sieului, Bistritei, dar si a materialelor de constructii aruncate la intamplare peste tot in santuri si paduri.

Puneti de un program ca lumea, instalati in zonele batatorite care duc la vale si montati pe capetele satelor camere de vederi care sa si functioneze. Cumparati odata asa cum v-am cerut tot eu, un CONCASOR pt. deseurile dure aruncate de-a valma. Acele reziduri sfarmate sunt numai bune pt. umplutura pe ulite.

Nu cautati formule pompieristice si umblati in paralel dupa BRANDURI inutile. Ceea ce isi doresc in fapt turistii adevarati este curatenia, linistea, traditia.

Cum poti astepta si sa mai fi si fudul, grupuri de turisti pe care-i infunzi bine cu mancare traditionala si care daca fac o plimbare pe jos numai pe valea Salautei sau pe Somes isi varsa stomacul la imaginile care-i  asteapta.

Nu mai pierdeti vremea de pomana sa vopsiti gardul de pomana cand dupa el e leopardul ( GUNOAIELE).

Lasati prostul obicei de a nu termina nimic niciodata. Curatenia este esentiala si daca trebuie sa se faca cu bota (AMENDA) ca zau nu mai merge. Europa pe acest subiect da amenzi si inca foarte mari, dar uitati-va cum arata la ei un BRAND!

 

Balan Marius-Horea

ecologist

 

0 comentarii3430 vizualizări11 decembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0