Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Umor Joi 18 Iulie 2024 - 14587
Scotand ... "Cuiul lui Pepelea".

Dupa mai multe incercari, reusesc sa scot ...  "Cuiul  lui Pepelea"   ...  si dau peste niste intamplari si situatii mai deosebite.

   Cateva exemple   ...

  1. La cabinetul unui medic se prezinta o doamna cu un copilas in brate, cerandu-i medicului sa il consulte pe cel mic, deoarece acesta plange des fara un motiv intemeiat. Medicul il consulta pe cel mic, apoi ii cere doamnei permisiunea de a o consulta si pe ea. Doamna este de acord sa fie consultata si ea, iar atunci cand medicul ajunge cu consultatia in zona sanilor, suge constiincis din fiecare, dupa care se adreseaza doamnei, spunandu-i ca cel mic plange deoarece ii este foame, fiindca ea nu are laptic in sani. Raspunsul a venit imediat   ...   "Sigur, domnule doctor, ca nu am laptic, deoarece, eu nu sunt mama copilasului, eu sunt   ...   matusa lui", dar nu imi pare rau ca am venit cu cel mic la consultatie la dumneavoastra   ...
  2. Intr-un spital, la un salon, dimineata, medicul ce raspundea de el, face obisnuita vizita. La un pat, da peste un pacient pe fisa caruia, atarnata de pat, scria ca a fost adus la spital fiind agresat de o femeie. Medicul il intreaba pe pacient ce isi aminteste, iar acesta, dupa un timp de gandire, ii spune medicului ca isi aminteste ca era in lift cu o doamna care avea un decolteu generos, iar el, nemernicul, se uita insistent acolo, cand, deodata aude o voce care ii spunea   ...   "apasa pe unu !", apoi nu isi mai aminteste   ...   nimic !.
  3. Un preot de la Oradea, avea treaba pe la Cluj-Napoca si dupa ce iti termica treaba, la intoarcere, ia la ocazie pe o doamna. Pe drum, intre ei, se infiripa o discutie din care reiese ca soferul este preot. In timp ce schimba vitezele la masina, mana ii aluneca si spre genunchii doamnei, iar replica ei este scurta   ...   ce spune ev. Luca la versetul ..., preotul, nestiind exact ce se spune la acest verset isi retrage mana, apoi mai incearca pe parcursul drumului, dar primeste acelasi raspuns de la doamna. Ajung cu bine la Oradea, la locul indicat, doamna coboara din masina, preotul nu accepta nici un ban, isi cere scuze pentru incercarile lui, pentru ca asa e omul, incearca intai, apoi persevereaza. Ajuns acasa, se informeaza ce spune ev. Luca la versetul indicat de doama, si spre surprinderea lui afla ca   ...  "omule, esti pe drumul cel bun !".
  4. La o scoala, intr-o zi geroasa de iarna, manerul exterior al zarului de la usa era foarte rece, astfel ca cei care puneau mana pe el fara manusi, li se lipea mana de el. Cativa baieti, il cheama pe unul care era mai greu de cap, dar se dadea mare, si ii spun ca nu cred ca el o sa puna limba pe manerul usii. Acesta nu sta prea mult sa se gandeasca, pune limba pe maner si ea i se lipeste de el. Cu mare greutate o desprinde de acolo si incepe sa planga in hohote. Cand vine invatatoarea, face investigatii si afla de ce plange elevul si cine l-a indemnat sa puna limba pe manerul usii, apoi ii pedepseste cat poate de bine pe cei vinovati, ba mai trimite si pe femeia de servici acasa la parintii celor care l-au indemnat sa puna limba pe maner, chemandu-i la scoala. O parte dintre ei vin, si le aplica alta pedeapsa odraslelor ca sa   ...   tina  minte !.
  5. Si tot la aceea scoala, directoarea trece intr-o dimineata pe hol, si este surprina ca dinspre sala de gradinita nu se aude nici un zgomot. Bate la usa, intra in sala, si spre surprinderea ei, cei cativa prescolari prezenti, stateau in genunchi pe langa pereti cu mainile ridicate in sus, iar educatoarea statea la masa citind o carte. Intrebata fiind de ce i-a pedepsit pe copii, aceasta ii raspunde promt   ...   faceau galagie, iar ea nu putea citi o carte, asa ca i-a pedpsit   ...   Directoarea a crezut ca educatoarea citea o carte de specialitate, dar luandu-i cartea, a vazut titlul   ...   "Elevul Dima dintr-a saptea" , de Mihail Drumes.
  6. La rubrica de "Caricaturi", dau peste una care prezenta un imobil pe care era o firma   ...   "ALTILERI  DE  RENOVAT  CIUBOTILI" iar inauntru era N. Ceausescu, imbracat cu un halat peticit grosolan, transpirat pe fata, ce avea un clapod pe care era tras un pantof si se pregatea , cu un ciocan de pantofar, sa-i bata cuie in calcai, cugetand in sinea lui   ...   "Repar atent, pe indelete / Pantofi din panza si din piele / Si-aplic la cizme si la ghete / Din    ...   Talpa  Iadului   ...   pingele !"
  7. Alta caricatura il prezenta pe N. Ceausecu si pe sotia lui ingrijorati, in iad, deoarece observau mare agitatie a dracilor in jurul unui cazan, unde probabil urmau ei sa fie fierti. Calm, Ceausescu, isi consola sotia   ...   Fii linistita, nu o sa se intample nimic, deoarece acestia cand au smoala, nu au carbuni, iar cand au carbuni nu ai smoala, iar cand le au pe amandoua, ii cheama mai marele lor in   ...   "sedinta  de partid !".

    Ca sa nu mai aflu si alte intamplari, am pus la loc   ...  " Cuiul  lui Pepelea", poate ca o sa-l mai scot alta  data ".

 

           Prof.   Rus  Augustin

 

.

Foto - Rasunetul 

0 comentarii5677 vizualizări13 noiembrie 2023
rss 2.0
rss 2.0