Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Asociatia APAN Romania lanseaza podcastul Small Talks.

Cu ocazia zilei internationale a sclerozei multiple, Asociatia APAN Romania vine cu o surpriza aparte si lanseaza pe data de 30 mai, primul episod din podcastul SMall Talks, despre scleroza multipla si dedicat tuturor persoanelor diagnosticate, apartinatorilor, dar si oamenilor curiosi. 

 Scleroza multipla este o afectiune neurodegenerativa a sistemului nervos central, in care sistemul imunitar ataca teaca de mielina. Potrivit celor mai recente date statistice, in lume sunt 2,8 milioane multiple de pacienti cu scleroza multipla, dintre care peste un milion se afla in Europa.

 Diagnosticarea se realizeaza cel mai des la varste cuprinse intre 20-40 ani, confirmand inca o data ca scleroza multipla este cea mai invalidanta afectiune a adultului tanar. Simptomele se manifesta diferit de la o persoana la alta, de la o zi la alta, motiv pentru care este numita "boala cu o mie de fete". Provocari in gestionarea diagnosticului apar aproape zilnic si au impact asupra familiei, vietii sociale sau la locul de munca.

 O data la doua saptamani va aparea cate un nou episod, pe canalul de Youtube al asociatiei APAN Romania https://www.youtube.com/@apanromania, dar si pe Spotify, unde invitatii vor fi fie specialisti din domeniul medical, fie persoane care vor vorbi despre terapiile integrative, abordari holistice si bineinteles, persoane cu SM care au fost de acord sa-si impartaseasca povestea si care isi doresc ca experientele lor sa vina in ajutorul celor care au nevoie.

 Va invitam pe data de 30 mai sa-i cunoasteti pe realizatorii acestui podcast si povestile lor si va asteptam de doua ori pe luna, la cate o discutie relaxata despre subiecte care pot fi uneori inconfortabile, dar pe care consideram ca este necesar sa le abordam si ne dorim sa oferim speranta si informare tuturor celor care ne vor asculta!

 Aceasta initiativa este posibila cu ajutorul sponsorilor Roche si Novartis, iar prin acest podcast curajos, APAN isi doreste sa ajunga la cat mai multa lume, sa fie o voce pentru persoanele diagnosticate cu SM si sa ajute la intelegerea si acceptarea cat mai usoara a diagnosticului.

 

 

Pentru mai multe informatii:

Eduard Andrei Pletea

Vicepresedinte APAN

eduard.pletea@afectiuni-neurodegenerative.ro

www.afectiuni-neurodegenerative.ro

www.facebook.com/APANRomania

www.facebook.com/NeuroReabilitare

 

0 comentarii3605 vizualizări22 mai 2023
rss 2.0
rss 2.0