Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Miercuri 07 Decembrie 2022 - 14587
Conferinta Nationala Tineri cu Scleroza Multipla, editia a 5-a 18-20 noiembrie 2022, Brasov.

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative din Romania organizeaza cea de-a cincea editie a Conferintei Nationale a Tinerilor cu Scleroza Multipla (18-40 ani), la Brasov, in perioada 18-20 noiembrie 2022. Scleroza multipla este o afectiune neurodegenerativa a sistemului nervos central, in care sistemul imunitar ataca teaca de mielina. Potrivit celor mai recente date statistice, in lume sunt 2,8 milioane multiple de pacienti cu scleroza multipla, dintre care peste un milion se afla in Europa.

Diagnosticarea se realizeaza cel mai des la varste cuprinse intre 20-40 ani, confirmand inca o data ca scleroza multipla este cea mai invalidanta afectiune a adultului tanar. Simptomele se manifesta diferit de la o persoana la alta, de la o zi la alta, motiv pentru care este numita "boala cu o mie de fete". Provocari in gestionarea diagnosticului apar aproape zilnic si au impact asupra familiei, vietii sociale sau la locul de munca.

Evenimentul are ca obiectiv crearea unei comunitati a tinerilor cu scleroza multipla, care se sprijina reciproc si constant, o comunitate care sa aiba acces la cele mai noi informatii si sa se implice in activitati de sustinere a noilor diagnosticati sau a celor care se confrunta cu dificultati in acceptarea si gestionarea diagnosticului.

Evenimentul va fi transmis pe pagina Facebook APAN (www.facebook.com/APANRomania) sambata 19 noiembrie 2022 (10:30 - 18:30), restul sesiunilor de vineri si duminica fiind accesibile doar offline.

 

"APAN reprezinta comunitatea tinerilor cu scleroza multipla la nivel national si european, prin proiecte in parteneriat cu EMSP, MSIF, EFNA, EBC si alte asociatii europene.

APAN isi doreste sa inspire tinerii cu SM pentru implicare atat la nivel national, cat si la nivel european, pentru a avea acces la ultimele informatii din domeniu. De asemenea, ii vom incuraja pe cei care vor sa se implice in campaniile de constientizare si advocacy pentru o viata mai buna, in viitor, a persoanei cu SM.

Vom oferi informatii despre afectiune si liniile de tratament disponibile, vom vorbi despre importanta tratamentului timpuriu si aderenta, nutritie, beneficiile apifitoterapiei si ale Vitaminei D si vom avea multe sesiuni de storytelling.

Dorim sa aducem tinerilor speranta si informatiile de care au nevoie pentru a trai o viata, pe cat se poate de normala, cu scleroza multipla". Eduard Andrei Pletea - vicepresedinte APAN

 

Cazarea si mesele sunt asigurate de APAN pentru persoanele diagnosticate cu scleroza multipla.

Dorim sa multumim sponsorilor pentru sprijinul oferit in organizarea acestui eveniment: Bristol Myers Squibb, Novartis, Roche, Sanofi, Merck.

 

 

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative

Eduard Andrei Pletea

Vicepresedinte APAN

 

eduard.pletea@afectiuni-neurodegenerative.ro

www.afectiuni-neurodegenerative.ro

www.facebook.com/APANRomania

www.facebook.com/NeuroReabilitare

0 comentarii1540 vizualizări17 noiembrie 2022
rss 2.0
rss 2.0