Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Miercuri 31 Mai 2023 - 14587
Sanatate in farfurie. Stilul de viata sanatos promovat de un restaurant clujean.

Un restaurant clujean cu un meniu construit pe un concept vegetal incurajeaza clujenii sa devina sanatosi prin adoptarea unui stil de viata care se concentreaza nu doar pe alimentatie, ci si pe starea de spirit pe care o dau preparatele.

 Nutriento promoveaza un stil de viata sanatos si pentru asta a adus in centrul Clujului un mesaj pentru cei care isi doresc sa renunte la produsele mai putin sanatoase si sa faca o schimbare in viata lor. Zilele acestea a fost amplasat un panou in centrul Clujului, care isi doreste sa atraga atentia publicului si indeamna consumul de produse benefice organismului.

 

"Exista o corelare intre alimentatie si starea pe care aceasta ne-o provoaca pe termen lung", a declarat Gabriel Todea, manager Nutriento. "Nutriento a fost conceput pentru a raspunde nevoii de a duce un stil de viata sanatos pe mai multe nivele. Ne concentram pe a livra preparate care raspund nevoilor nutritionale ale fiecaruia dintre noi folosindu-ne de produse proaspete, locale si cat mai putin procesate", a mai completat acesta.

 

Conform statisticilor publicate de Asociatia Internationala de Psihologie, Nutritie, Sport si Fitness, 6 din 10 adulti au probleme cu greutatea. 31,4% dintre adultii cu varste cuprinse intre 20 si 79 de ani sufera de obezitate. Dintre acestia, 21,5% prezinta obezitate de gradul I, 7,2% au obezitate de gradul II si 2,7% sufera de obezitate morbida. In ceea ce priveste supraponderea, 34,6 % sunt afectati.

Totodata, 1 din 4 copii are probleme de greutate. Federatia Mondiala a Obezitatii estimeaza ca, in lipsa unor masuri drastice de preventie si tratament, pana in anul 2030, aproape 500.000 de copii cu varste intre 5 si 19 ani vor suferi de obezitate in Romania.

 

Pe scurt, mesajul pe care-l transmite Nutriento este acela ca mesele zilnice nu trebuie sa fie compuse din preparate cu un continut caloric ridicat, sare si zahar pentru a putea oferi senzatia de satietate. Cel mai important pentru sanatatea fiecaruia este sa ne hranim acordand atentie sporita efectelor pe care alimentatia le are pe termen lung - crestere in greutate, boli ale inimii, depresie, lipsa de proactivitate, concentrare scazuta.

 

Nutriento provoaca clujenii sa consume alimente sanatoase si se plaseaza in lupta impotriva alimentatiei pe fuga, amintind ca prioritara nu este stingerea rapida a senzatiei de foame, ci prioritizarea sanatatii prin alimentatie sustenabila.

 

"Povestea noastra a inceput cu dorinta personala de a incorpora in rutina mea zilnica o masa rapida, echilibrata, hranitoare si gustoasa, una care sa ma ajute sa-mi mentin cea mai buna conditie fizica si mintala", declara Catalin Briciu, unul dintre fondatori.

 

Nutriento crede intr-o lume in care a trai sanatos este norma, iar in acest sens ofera un meniu compus din ingrediente proaspete, gandit in asa fel incat sa nu hraneasca doar corpul, ci si mintea.

 

Mai multe informatii pe nutriento.ro

0 comentarii434 vizualizări22 iunie 2022
rss 2.0
rss 2.0