Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 18 Iulie 2024 - 14587
Jandarmii bistriteni in mijlocul elevilor in prima zi de scoala.

In conformitate cu Planul National Cadru de Actiune pentru Siguranta Scolara pentru cresterea gradului de siguranta in institutiile de invatamant, odata cu inceperea anului scolar 2023-2024, Jandarmeria Bistrita-Nasaud va intensifica masurile de ordine publica asigurate in zona unitatilor scolare si adiacenta acestora, precum si pe traseele de deplasare a elevilor, fiind astfel o prezenta activa, in vederea prevenirii fenomenului de absenteism scolar.

            In acest an, Planul National Cadru de Actiune pentru Siguranta Scolara are ca elemente prioritare: cresterea gradului de siguranta scolara, prevenirea si combaterea traficului si consumului de substante psihoactive in randul elevilor, prevenirea cazurilor de bullying si reducerea riscului de expunere a elevilor la infractiuni, in special a celor comise cu violenta. Ca element de noutate, la nivelul fiecarei unitati de invatamant preuniversitar se vor constitui grupuri de actiune, cu specialisti din cadrul tuturor institutiilor semnatare, in domeniile droguri, violenta, bullying, la care vor participa cadre didactice si reprezentanti ai asociatiilor de elevi si parinti.                     

            De asemenea, pentru reducerea fenomenului violentei juvenile, punem un accent deosebit si pe masurile de preventie, iar in acest sens, in perioada imediat urmatoare se vor desfasura actiuni preventiv-educative si anti-victimizare, in institutiile de invatamant preuniversitar. Prin intermediul acestor actiuni, ne vom implica in mod activ in procesul de formare si educare a tinerilor, iar specialisti din cadrul Jandarmeriei Bistrita-Nasaud vor discuta cu elevii despre diverse teme cum ar fi: discriminarea, modalitatile de prevenire si consecintele violentei.

            Totodata, pe tot parcursul anului scolar jandarmii vor actiona in mod independent precum si in patrule mixte cu Politia pentru cresterea gradului de siguranta a elevilor si a personalului didactic, precum si pentru a asigura o interventie prompta, la nevoie. 

          Uram tuturor elevilor mult succes in noul an scolar si ii incurajam ca atunci cand au nevoie sa apeleze cu incredere la sprijinul jandarmilor!

 

.

 

Aprinderea focului in spatiul neamenajat, adresarea de injurii, cersetoria, provocarea unor scandaluri, tulburarea ordinii publice - au fost principalele abateri sanctionate de catre jandarmi la sfarsit de saptamana

            Jandarmii s-a aflat in mijlocul cetatenilor la acest sfarsit de saptamana pentru a asigura masurile de ordine publica la manifestarile religioase, culturale si sportive organizate la nivelul judetului.

Au fost aplicate 34 de sanctiuni in valoare totala de 8.700 lei si 16 avertismente scrise pentru diferite abateri de la legislatia in vigoare.

           Au fost constatate si sanctionate mai multe fapte antisociale cum ar fi: cersetoria, provocarea unor scandaluri, adresarea de injurii, tulburarea ordinii publice, refuzul declinarii identitatii in fata agentilor constatatori si aprinderea focului in alte locuri decat cele special amenajate in acest sens.

In aceasta perioada, jandarmii din cadrul Detasamentului 1 Mobil Bistrita au intocmit si actele de sesizare, pentru infractiunea de "operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fara drept", conform Legii nr. 126 din 1995, art. 37, lit. a.

Documentele au fost inaintate politistilor, pentru continuarea cercetarilor.

0 comentarii1974 vizualizări12 septembrie 2023
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0