Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 19 August 2022 - 14587
Activitatile de prevenire in randul copiilor si elevilor aflati in taberele din judet continua.

Este perioada vacantei, taberele sunt in plina desfasurare iar jandarmii sunt alaturi de copii si tineri cu sfaturi pentru siguranta lor. In fiecare saptamana, atat la Centrul de Tineret Ion Bunea, precum si la Centrul de Agrement din Sangeorz-Bai, (la programul ARC destinat copiilor romanilor stabiliti in afara tarii), sunt organizate ateliere cu caracter preventiv/educativ la care participa alaturi de jandarmi, pompieri, politisti si reprezentanti ai Antidrog Bistrita-Nasaud.

Pe langa activitatile cu caracter preventiv jandarmii montani din Rodna insotesc grupurile de elevi in diferite excursii in zona montana. Totodata, copiilor si tinerilor le sunt prezentate si aspecte privind atributiile ce revin jandarmilor montani, dotarea specifica jandarmeriei montane, zona de responsabilitate ce revine Postului de Jandarmi Montan Rodna, reguli de conduita in mediul montan si protejarea mediului inconjurator, cum se realizeaza anuntarea echipelor de salvare in caz de nevoie, precum si dotarea minima obligatorie pe un traseu montan.   

         La activitati participa Ara si Sasa - ajutoarele de nadejde ale jandarmilor in misiuni care de cele mai multe ori acapareaza auditoriul prin executarea impecabila a exercitiilor de disciplina alaturi de conductorii lor.   

         Activitatile din cadrul campaniei "Vacanta in siguranta" vor fi organizate pe toata perioada vacantei pentru copii si tin

0 comentarii1442 vizualizări04 august 2022
rss 2.0
rss 2.0