Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Social Joi 18 Iulie 2024 - 14587
Un start-up digital de ingrijire a varstnicilor primeste finantare pentru a-si mari oferta in Romania.

In urma unei mari runde de finantare, start-up-ul digital marta isi mareste activitatea pe piata din Romania si a altor trei tari europene. Marta pune la dispozitia ingrijitorilor din Romania o platforma digitala care le permite, prin intermediul unui algoritm propriu de compatibilitate, posibilitatea de a aplica direct la cazurile de ingrijire care li se potrivesc.

marta, start-up-ul digital de ingrijire a varstnicilor, anunta o mare runda de finantare prin care va continua sa isi dezvolte portofoliul in Romania. In urma unei investitii in valoare de 6,6 milioane euro, provenita de la fonduri de investitii de marca din Europa (Capnamic) si SUA (Almaz Capital din Silicon Valley) start-up-ul urmareste acum sa isi mareasca echipa din Sibiu si din celelalte trei orase in care activeaza (Berlin, Gdansk si Vilnius).

marta este o platforma digitala cu un algoritm propriu de compatibilitate, unde ingrijitorii romani care cauta oportunitati de munca in strainatate pot gasi cazuri de ingrijire la domiciliu potrivite cu serviciile pe care doresc sa le presteze. Dupa ce au gasit cel mai potrivit caz, ingrijitorii pot sa aplice direct si sa stabileasca singuri termenii contractului de prestari servicii pe care il incheie cu familia gazda.

In prezent, platforma opereaza doar cu cazuri de ingrijire in Germania si ingrijitori majoritar din Romania, dar pregateste intrarea pe alte piete europene.

Prin transparenta si prin axarea pe latura umana a experientei, marta isi propune sa optimizeze calitatea serviciilor de ingrijire a varstnicilor, care in acest moment este scazuta din cauza pietei extrem de fragmentate, a lipsei de transparenta, legalitate si consiliere de specialitate.

Schimbarile demografice provocate de imbatranirea populatiei la nivel global aduc in prim-plan nevoia de ingrijire la domiciliu, care deocamdata este organizata intr-un mod nesatisfacator. In momentul de fata, ingrijitorii dornici sa presteze aceste servicii se confrunta cu multipli intermediari pentru plasari la familii (in unele cazuri pot fi implicate chiar sase agentii in procedura de intermediere), iar in jur de 80% dintre aceste plasari esueaza pentru ca nevoile specifice ale familiei nu se potrivesc cu serviciile oferite de prestator/ingrijitor.

Cu platforma sa digitala, bazata pe date si informatii detaliate si pe un algoritm de compatibilitate propriu, marta poate evita de la inceput aceste esecuri previzibile. "Exista sute de exemple pentru greutatile care se pot ivi la ingrijirea varstnicilor la domiciliu. Auzim despre ingrijitori care sunt aproape surprinsi cand isi primesc plata la sfarsitul contractului. Fiecare dintre noi cunoastem situatii concrete de la rude sau apropiati despre cat de greu este sa gasesti o solutie pentru ingrijirea bunicilor, spre exemplu. Imbatranirea este un lucru firesc; este normala si dorinta de a presta servicii in acest domeniu. Trebuie doar sa stim cum sa gestionam ingrijirea din ambele perspective. Noi suntem convinsi ca putem folosi tehnologia actuala intr-un mod inteligent pentru a-i ajuta atat pe cei varstnici, cat si pe cei care doresc sa ii ingrijeasca," afirma Maria-Magdalena Jura, marta Country Head pentru Romania. Toate amanuntele cazurilor de ingrijire sunt verificate cu atentie inainte de a fi prezentate pe platforma ingrijitorilor interesati. La randul lor, acestia sunt verificati in privinta experientei si a cunostintelor de limba germana.

Cerintele minime pentru ingrijitori sunt de doi ani de experienta in domeniu si de cunostinte de baza ale limbii germane.

Toti ingrijitorii opereaza autonom, in regimul de persoana fizica autorizata specific pentru Germania si incheie contracte de prestari servicii direct cu familiile. marta nu opereaza cu niciun fel de intermediari, ceea ce creste calitatea serviciilor si reduce costurile. Ingrijitorii pot sa vizualizeze singuri cazurile de ingrijire si sa aplice la ele pe platforma marta, negociind direct cu familia. Eventuale dificultati de limba sunt gestionate prin sisteme de traducere online.

"marta a creat o veritabila piata de ingrijire online, in care ingrijitorii si familiile care au nevoie de aceste servicii se intalnesc in mod direct si transparent. Este o abordare cu adevarat unica si originala in acest domeniu, care se bazeaza pe digitalizare. Noi am urmarit evolutia marta din ultimele luni si suntem profund impresionati de rafinamentul tehnologiei si de implicarea echipei marta. Ne bucuram in mod special de entuziasmul cu care este abordata aceasta mare problema sociala." afirma Aniruddha Nazre, partener la Almaz Capital, principalul investitor.

marta permite atat ingrijitorilor, cat si celor ingrijiti mai multa autonomie si le asigura libertatea de a compara, decide si opta pentru conditiile de prestare a serviciilor potrivite cu cerintele ambelor parti. In plus, marta a automatizat principalele proceduri de administrare pe partea ingrijitorilor, punandu-le la dispozitie posibilitatea de a-si gestiona direct pe platforma politele de asigurare, facturile si impozitele, astfel incat sa se poate concentra pe ceea ce stiu cel mai bine: sa-i ingrijeasca cu daruire pe cei in nevoie.

Despre marta

marta este o platforma digitala care permite ingrijitorilor sa se conecteze direct cu familiile care au nevoie de ingrijire la domiciliu. A fost fondata in 2020 de Philipp Buhr si Jan Hoffmann, colegi de facultate confruntati in acelasi timp cu dificultati legate de ingrijirea la domiciliu a bunicilor lor. S-a nascut astfel ideea de a crea pe cale digitala potrivirea optima intre nevoile varstnicilor si cele ale ingrijitorilor. Echitatea, legalitatea si siguranta stau in prim-planul acestei experiente. Platforma este online din 2021. La 18 luni de la inceperea activitatii, marta are o echipa de peste 40 de specialisti in 4 tari (Germania, Romania, Polonia si Lituania) si a deservit peste 1000 de clienti in domeniul ingrijirii la domiciliu.

Mai multe informatii pe go.marta.de

 

Contact pentru presa: Laura Ivancioiu, laura@decisepoate.ro, 0724232242.

0 comentarii12369 vizualizări30 august 2022
rss 2.0
rss 2.0