Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Social Joi 18 Iulie 2024 - 14587
Fram, ursul polar, cel mai cunoscut personaj de poveste romanesc, ii ajuta pe copii sa faca fata divortului.

Rata divorturilor in Romania s-a dublat in ultimele trei decenii. Pandemia a accentuat acest fenomen: in 2020 s-a inregistrat un divort la fiecare 3,5 casatorii, conform datelor Institutului National de Statistica. Astfel, Romania a ajuns de la 16% rata divorturilor in 1990 la 28,5% la finalul lui 2020, iar zeci de mii de copii trec, in fiecare an, prin divort alaturi de parintii lor.

In acest context, o echipa de psihologi, ilustratori si parinti din echipa Lumea lui Fram ii ajuta pe copii sa faca fata separarii parintilor, prin povesti terapeutice cu Fram, cel mai cunoscut urs polar din lume, iubit deopotriva de adulti si de copii. 

Cea mai noua carte de dezvoltare emotionala, pe tema separarii parintilor, va fi lansata in 7 iunie.

Cum ii ajuta Fram pe copii sa treaca peste divort cu bine

"Separarea este inca un subiect tabu, iar oamenii au prea rar acces la indrumari despre cum sa abordeze mai potrivit aceasta etapa dificila si provocatoare. Asa ca fiecare o face cum poate mai bine. Dar la divort oamenii nu sunt in cea mai buna varianta a lor. Sunt indurerati, sunt furiosi, sunt speriati si sunt tristi. Parintii sunt suprasolicitati psihic si emotional, iar copiii sufera si ei", spune psihologul Cristina Buja.

Prin povestile terapeutice in care se pot regasi si cu ajutorul personajelor iubite de copii, cei mici pot gestiona mai usor starile emotionale din cele mai vulnerabile momente din tot procesul complex al unui divort.

Lansarea celei mai noi carti de dezvoltare emotionala pentru copii si parinti, "Fram si Bumbic, cel cu doua case", scrisa de psihologul Cristina Buja, va avea loc in 7 iunie, online, pe pagina de Facebook a proiectului, iar accesul este gratuit.

In cadrul evenimentului online, autoarea cartii, psihologul Cristina Buja, va vorbi despre principalele greseli pe care e bine sa le evitam si va prezenta mai multe tehnici validate pentru gestionarea celor mai provocatoare situatii din procesul de separare.

Ghid pentru familii care se schimba

"Noua carte pe care o lansam in curand este un adevarat ghid pentru familii care se schimba. Le va fi utila specialistilor si parintilor care isi doresc sa-i ajute pe copii sa gestioneze cele mai grele momente, atunci cand mama si tata se despart. Speram sa ajunga la cat mai multi parinti, educatori, profesori si terapeuti", afirma Ciprian Beldean, managerul proiectului Lumea lui Fram.

Cartea contine o poveste captivanta si amuzanta cu Fram si Bumbic, prietenul lui care are doua case, pentru ca parintii lui sunt divortati. Copiii se pot regasi cu usurinta in poveste, se vor amuza la replicile pline de haz ale lui Fram, iar cu ajutorul parintilor vor putea pune in practica zeci de tehnici validate si exercitii usor de facut cu copilul.

Discutia in direct despre cum putem sa-I ajutam pe copii sa gestioneze cele mai provocatoare momente din procesul de divort si totodata lansarea cartii , "Fram si Bumbic, cel cu doua case" are loc marti, 7 iunie, de la ora 17:00, live pe Facebook:  

https://www.facebook.com/events/765772508126929.

Dezvoltare emotionala cu Fram cel curajos

Lumea lui Fram e un proiect de dezvoltare emotionala pentru copii si parinti. Cu ajutorul povestilor terapeutice, scrise de psihologi si terapeuti, copiii se imprietenesc cu emotiile lor, invata cum sa faca fata bullyingului, fricii de intuneric, adaptarii in noi medii - scoala, gradinita - ori separarii parintilor.

In plus, copiii isi dezvolta concentrarea si atentia si primesc instrumente valoroase prin care isi gestioneaza emotii puternice precum furia si frustrarea. Detalii gasiti pe www.LumeaLuiFram.ro.

 

 

 

 

Pentru mai multe detalii

Corina Brandusan

Manager de comunicare Lumea lui Fram

T: (0040)745018099

E: brandusan.corina@gmail.com

0 comentarii11130 vizualizări02 iunie 2022
rss 2.0
rss 2.0