Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Social Joi 18 Iulie 2024 - 14587
"VENUS - Impreuna pentru o viata in siguranta!"

Directia de Asistenta Sociala Bistrita implementeaza in calitate de partener local, incepand din data de 04.03.2019, proiectul "VENUS - Impreuna pentru o viata in siguranta!" 465/4/4/128038. Solicitantul in cadrul acestui proiect este Agentia Nationala Pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati, iar partenerii locali sunt 42 de institutii ale administratiei locale (consilii judetene prin directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului si consiliile locale prin serviciile publice de asistenta sociala).

 Proiectul, in valoare totala de 51.080.375,72 lei, cu o perioada de implementare de 48 de luni, este cofinantat din FSE, Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020, Axa Prioritara 4: Incluziunea sociala si combaterea saraciei, Obiectiv Specific 4.4: Reducerea numarului de persoane apartinand grupurilor vulnerabile prin furnizarea unor servicii sociale/medicale/socio-profesionale/de formare profesionala adecvate nevoilor specifice si are ca obiectiv general imbunatatirea si dezvoltarea masurilor si serviciilor sociale in scopul prevenirii si combaterii violentei domestice la nivel national prin crearea si dezvoltarea unei retele nationale inovative integrate de locuinte protejate, grupuri de suport si consiliere vocationala in scopul implementarii unui program national de protectie a victimelor violentei domestice si derularea unor campanii privind prevenirea si combaterea violentei domestice.

 Astfel, in acord cu obiectivul general al poiectului, la nivelul judetului Bistrita-Nasaud, s-a infiintat un serviciu social de tip locuinta protejata, un cabinet de consiliere vocationala si grupuri de suport pentru victimele violentei domestice. Activitatea acestor servicii se va desfasura in spatii puse la dispozitie de catre Primaria Municipiului Bistrita prin Directia de Asistenta Sociala Bistrita si va contribui la sustinerea, dezvoltarea si consolidarea serviciilor sociale destinate victimelor violentei domestice.

 

In cadrul Locuintei protejate este asigurata gazduirea pe o perioada de 12 luni, in functie de complexitatea cazului. Serviciile sociale vor fi furnizate pentru un numar de 6 victime ale violentei domestice si, in functie de nevoile victimei, cuprind consiliere psihologica, consiliere juridica, asistenta sociala, consiliere vocationala, orientare si formare profesionala, ocuparea fortei de munca si reintegrare sociala, asistenta medicala. Prin aceasta locuinta protejata se asigura posibilitatea gazduirii victimelor violentei domestice, oportunitati de formare / reconversie profesionala in vederea asigurarii securitatii personale si a independentei economice si de a se desprinde din mediul captiv domestic.

 

Cabinetul de consiliere vocationala si grupul de suport vor furniza servicii atat pentru persoanele gazduite in locuinta protejata, cat si pentru alte victime din comunitate. Grupul de suport va avea sedinte saptamanale cu victimele asigurand suportul necesar. Cabinetul de consiliere vocationala va organiza sedinte individuale cu beneficiarele si va furniza servicii de sprijin vocational si orientare profesionala pentru facilitarea insertiei / reinsertiei acestora.

Toate aceste masuri vor fi implementate in cadrul proiectului Venus si au ca obiectiv furnizarea serviciilor de gazduire, informare si consiliere si sprijin in vederea adaptarii la o viata independenta activa, precum si reabilitarea si reinsertia sociala a femeilor victime ale violentei domestice. In vederea implementarii activitatilor asumate prin Acordul de Parteneriat, Directia de Asistenta Sociala are alocat un buget in valoare de 1.137.174,76 lei, contributia proprie fiind in valoare de 22.743,50 lei.

Incepand cu data de 04.03.2020, atat locuinta protejata cat si serviciile de suport si consiliere vocationala sunt operationale.

Pentru informatii suplimentare la nivelul judetului Bistrita-Nasaud: coordonator local - Radu Dreptate, tel. 0756222048.

 

04.03.2020

Proiect cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020

Axa Prioritara 4: Incluziunea sociala si combaterea saraciei

Obiectiv Specific 4.4: Reducerea numarului de persoane apartinand grupurilor vulnerabile prin furnizarea unor servicii sociale/medicale/socio-profesionale/de formare profesionala adecvate nevoilor specifice

Contract POCU: 465/4/4/128038

Titlul proiectului: "VENUS - IMPREUNA PENTRU O VIATA IN SIGURANTA!"

 

 

 

0 comentarii13629 vizualizări04 martie 2020
rss 2.0
rss 2.0