Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Social Vineri 19 Iulie 2024 - 14587
"Venus - Impreuna pentru o viata in siguranta !"

Proiect cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN, Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020, Axa Prioritara 4: Incluziunea sociala si combaterea saraciei, Obiectiv Specific 4.4: Reducerea numarului de persoane apartinand grupurilor vulnerabile prin furnizarea unor servicii sociale/medicale/socio-profesionale/de formare profesionala adecvate nevoilor specifice

Contract POCU: 465/4/4/128038, Titlu proiectului: "VENUS - IMPREUNA PENTRU O VIATA IN SIGURANTA!", Informare privind proiectul "Venus- Impreuna pentru o viata in siguranta!"

Primaria Municipiului Bistrita prin Directia de Asistenta sociala, implementeaza in calitate de partener local, incepand din data de 04.03.2019, proiectul"VENUS - Impreuna pentru o viata in siguranta!"  465/4/4/128038. Solicitantul, in cadrul acestui proiect este Agentia Nationala Pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati, iar partenerii locali sunt 42 de institutii ale administratiei locale (consilii judetene prin directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului si consiliile locale prin  serviciile publice de asistenta sociala).

Proiectul,  in valoare totala de 51.080.375,72 lei,  este cofinantat din FSE, Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020, Axa Prioritara 4: Incluziunea sociala si combaterea saraciei, Obiectiv Specific 4.4: Reducerea numarului de persoane apartinand grupurilor vulnerabile prin furnizarea unor servicii sociale/medicale/socio-profesionale/de formare profesionala adecvate nevoilor specifice. Acesta are o durata de 48 de luni.

Proiectul "VENUS- Impreuna pentru o viata in siguranta!" are ca obiectiv general imbunatatirea si dezvoltarea masurilor si serviciilor sociale in scopul prevenirii si combaterii violentei domestice la nivel national prin crearea si dezvoltarea unei retele nationale inovative integrate de locuinte protejate, grupuri de suport si consiliere vocationala in scopul implementarii unui program national de protectie a victimelor violentei domestice si derularea unor campanii privind prevenirea si combaterea violentei domestice.

Proiectul, in ansamblul sau, are ca si scop prevenirea si combaterea fenomenului violentei domestice, prin crearea si dezvoltarea unei RETELE NATIONALE INOVATIVE INTEGRATE DE LOCUINTE PROTEJATE pentru transferul la o viata independenta al victimelor violentei domestice si derularea unor campanii privind prevenirea si combaterea fenomenului violentei domestice. In cadrul retelei nationale inovative integrate de 42 de locuinte protejate (1 locuinta la nivel de judet + municipiul Bucuresti) se vor furniza servicii integrate pentru persoanele beneficiare din cadrul locuintelor protejate, dupa caz: cazare temporara, servicii de consiliere psiho-socio-medicala, consiliere juridica, continuarea/reintegrarea in sistemul de educatie, furnizarea de masuri de ocupare, consiliere, formare, reinsertie/ acompaniere socio-profesionala in vederea insertiei/reinsertiei socio-profesionale, masuri de acompaniament etc., in concordanta cu nevoile specifice ale victimelor violentei domestice.

Astfel, in acord cu obiectivul general al poiectului, la nivelul judetului Bistrita Nasaud va fi infiintata o locuinta protejata care va furniza servicii pentru un numar de 6 victime ale violentei domestice/an. De asemenea, la nivelul judetului vor fi infiintate servicii integrate complementare: grup de suport si cabinet de consiliere vocationala care vor furniza servicii atat pentru persoanele gazduite in locuinta protejata, cat si pentru alte victime din comunitate. Grupul de suport  va avea sedinte saptamanale cu aproximativ 14 victime/sedinta pentru o perioada de 6 luni/grup. Cabinetul de consiliere  vocationala va organiza sedinte individuale cu minim 34 de beneficiari/an.

In cadrul Proiectului "VENUS - IMPREUNA PENTRU O VIATA IN SIGURANTA!" , Directia de Asistenta Sociala Bistrita ofera gratuit 3 servicii:

-        Cazare gratuita 1 an de zile pentru victimele ale violentei in familie, femei cu varsta intre 18-65 ani;

-        Consiliere psihologica in cadrul grupului de suport pentru persoanele victime ale violentei familiale;

-        Consiliere ocupationala in cadrul grupului de consiliere vocationala pentru persoanele victim ale violentei familiale.

Solicitarea serviciilor se face la sediul Directiei de Asistenta Sociala Bistrita, strada Dornei, nr.12 ,alte informatii se pot obtine  la telefon: 0756/222.048.

 

0 comentarii14154 vizualizări27 noiembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0