Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Social Sambata 12 Iunie 2021 - 14587
Bancomate de joburi in mediul rural.

Proiectul "Bancomate de joburi in mediul rural" se adreseaza unui numar de 800 de persoane cu domiciliul in mediul rural din regiunile Nord-Vest si Centru. Ideea proiectului a fost dezvoltata de Asociatia Inceptus Romania in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Cluj, SC RSC Consulting SRL, Asociatia Dezvoltarea Capitalului Uman si S.C. AFACOV Consulting Group S.R.L.

 Cofinantat din Fondul Social European, proiectul urmareste calificarea, dezvoltarea si sustinerea profesionala a persoanelor din mediul rural in vederea facilitarii accesului la ocupare.

Prin intermediul proiectului "Bancomate de joburi in mediul rural" se urmareste cresterea numarului de persoane ocupate pe piata muncii, imbunatatirea nivelului de calificare si adaptare a persoanelor fara un loc de munca din mediul rural. Proiectul se deruleaza in perioada martie 2014 - septembrie 2015.

 ?n 2011 si 2012 aproape jumatate dintre locuitorii din zona rurala nu au avut un loc de munca, cu toate ca erau apti de munca. Somajul i-a afectat in masura mai mare pe absolventii invatamantului mediu, arata datele furnizate de Institutul National de Statistica.

 In acest context Asociatia Inceptus Romania prezinta o solutie pentru stimularea si echilibrarea dezvoltarii economice locale, oferind un program complet de dezvoltare profesionala adaptat contextului local si celui economic.

Proiectul urmareste promovarea masurilor rapide, eficiente de ocupare (ex: mediere electronica prin bancomate de joburi, servicii de call center, evaluare de competente etc) precum si a mobilitatii geografice a fortei de munca din mediul rural care are posibilitatea prin intermediul acestor servicii sa-si gaseasca mai usor un loc de munca.

 In prima etapa a proiectului se vor selecta 10 comune reprezentative din Regiunile de Dezvoltare Nord Vest si Centru, pentru a crea o retea inter-regionala de mediere. In aceste comune  se va implementa programul inovativ de mediere electronica si se vor amplasa bancomatele de joburi.

800 de persoane din proiect vor fi beneficiari ai pachetului integrat de masuri active de ocupare.

 In a doua etapa a proiectului beneficiarii vor urma cursuri de formare profesionala gratuite in urmatoarele domenii non-agricole: lucrator comercial, vanzator, asistent manager, lucrator in comert, comunicare in limbi straine, competente informatice, competente comune, competente antreprenoriale, sociale si civice.

 Proiectul va asigura certificarea comepetentelor dobandite in contexte informale si/sau non-formale pentru 530 de persoane in urmatoarele domenii: lucrator comercial, zugrav-pietrar-tencuitor, mecanic auto, montator pereti si plafoane din ghips carton, operator la recoltarea si toaletarea arborilor forestieri, masinist la masini pentru terasamente, instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze, zugrav, ipsosar-tapetar, vopsitor, dulgher-tamplar-parchetar, barman, ospatar(chelner), cofetar patiser, brutar, transator, operator introducere, validare si prelucrare date, administrator pensiune turistica, camerista, ingrijitoare batrani la domiciliu, gaterist.

 Cea de a treia componenta a proiectului vizeaza asigurarea sustenabilitatii si sprijinirea demararii activitatilor independente in domeniu. 60 de persoane din mediul rural cu abilitati antreprenoriale, si cu capacitatea de a-si sustine o proprie afacere, vor invata despre elaborarea unui plan de afaceri, legislatia in domeniu, marketing, inregistrarea si protectia marcii produselor si alte aspecte care pot face mica afacere una profitabila.

 Accesul la toate aceste servicii, precum si la cursurile de calificare va fi gratuit. Beneficiarii proiectului vor fi persoanele cu domiciliul in mediul rural din regiuniile Nord - Vest si Centru care se afla in cautarea unui loc de munca, persoane casnice sau care se ocupa cu agricultura in gospodaria proprie.

 Asociatia Inceptus Romania a desfasurat si proiectul "O sansa la ocupare pentru femeile si tinerii din mediul rural!" cu aceeasi obiectiv general si adresat unui grup tinta similar. Cele doua initiative fac parte din prioritatile strategice al Asociatiei Inceptus Romania, care promoveaza investitiile in capital uman din mediul rural cu scopul dezvoltarii economiei locale competitive, sustenabile pe termen lung si in acord cu valorile locale.

 Lansarea proiectului " Bancomate de joburi in mediul rural" va avea loc in Cluj-Napoca, joi 22 Mai 2014, ora 11:00, la Hotelul Central din Cluj-Napoca, Str. Victor Babes nr. 35.

La eveniment vor participa reprezentanti ai Asociatiei Inceptus Romania, reprezentantii partenerilor si potentiali beneficiari.

 

 

Pentru informatii suplimentare si inscrieri va rugam sa contactati:

 Andreea HAVA / Manager proiect

Numar de telefon: +40 745 775 915

bancomate5.2@gmail.com ,  office@inceptus.ro

0 comentarii24038 vizualizări20 mai 2014




rss 2.0
rss 2.0