Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Joi 18 Iulie 2024 - 14587
Clarificari cu privire la Eco-schema PD-27.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) aduce clarificari importante cu privire la Eco-schema PD-27: Cresterea nivelului de bunastare a bovinelor prin pasunat extensiv pe pajisti in conditii optime de sustenabilitate.

Mai exact potrivit Ordinului ANSVSA nr.102/03.06.2024 de modificare si completare a Ordinului ANSVA 208/2022, ce a fost publicat in Monitorul Oficial Partea I nr. 520 in data de 04.06.2024 (pag.14-15), conditia obtinerii unui cod de pasune pentru fermierii care vor sa acceseze schema de sprijin PD-27 ramane obligatorie, insa acest cod poate fi obtinut si dupa inchiderea cererii de plata la APIA.

Director General APIA, domnul Tinel Gheorghe, ii indeamna pe fermieri sa isi inchida cererile pana in data de 07 iunie 2024, dupa care sa mearga la Directia Sanitar Veterinara de care apartin pentru a obtine codul de pasune, iar ulterior sa il depuna la responsabilul de cerere de la Centrul judetean sau local APIA. Facem precizarea ca acest cod de pasune este solicitat tuturor fermierilor care detin animale si doresc sa beneficieze de aceasta forma de sprijin, el fiind necesar in momentul in care animalele vor fi controlate de inspectorii Agentiei.

Totodata, informam ca potrivit Ordinul ANSVSA nr.102/03.06.2024, la art.I, alin.2 este descrisa "exploatatia de tip pasune - loc acoperit cu vegetatie ierboasa perena, destinat hranirii animalelor, care este detinut sau cu privire la care exista dreptul de folosinta al unei persoane fizice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale sau persoane juridice organizate in conditiile legii, inregistrata in SNIIA, unde pasc bovinele, ovinele si caprinele, temporar/sezonier, in perioadele calde din an; in cazul asociatiilor, composesoratelor, obstilor si al altor forme de organizare ce nu fac obiectul inregistrarii la registrul comertului, documentul ce atesta inregistrarea la registrul comertului se inlocuieste cu certificatul de grefa emis de judecatoriile unde au fost inregistrate/certificatul de inregistrare de la administratia fiscala sau cu alte documente prevazute de legislatia in vigoare, in baza carora isi desfasoara activitatea."

      APIA asigura toti fermierii de sprijin, implicare si atasament!


SERVICIUL RELATII CU PUBLICUL SI COMUNICARE

0 comentarii2653 vizualizări05 iunie 2024
rss 2.0
rss 2.0