Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sindicate Sambata 12 Iunie 2021 - 14587
Grave nereguli din Ministerul Educatiei - ME si Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii - MCID.

Federatia Sindicala Hermes (invatamant superior si cercetare stiintifica) informeaza opinia publica, asupra gravelor nereguli din Ministerul Educatiei - ME si Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii - MCID. Daca prin lege, la data de 1 aprilie 2021 Ministerul Educatiei si Cercetarii s-a desfiintat si implicit functiile de secretari de stat au disparut, in mod fraudulos fostii secretari de stat Gigel Paraschiv (educatie) si Dragos Mihael Ciuparu (cercetare) au desfasurat activitatile de secretari de stat in noile ministere infiintate fara a avea o numire din partea primului ministru Florin Citu. Cu doua saptamani in urma Federatia Hermes a depus o plangere penala la DNA impotriva lui Dragos Mihael Ciuparu pentru uzurpare de calitati oficiale si alte infractiuni. Ieri, 9 iunie, a fost publicata in Monitorul oficial Decizia primului ministru privind numirea lui Dragos Mihael Ciuparu in functia de secretar de stat la MCID pentru a incerca sa acopere faptele de coruptie.

Daca de ieri Dragos Mihael Ciuparu are o Decizie de numire (nr 354/09.06.2021), care insa nu il absolva de faptele deja comise, situatia ramane in continuare grava pentru Gigel Paraschiv care nu are nicio numire, insa a semnat Ordine de ministru care, in aceasta situatie sunt lovite de nulitate absoluta. Printre acestea se numara chiar Ordinul nr 3744/28.04.2021 pentru aprobarea desfasurarii evaluarii Nationale la clasele a VIII-a, inclusiv calendarul evaluarii, pentru a da doar un exemplu cu privire la gravitatea situatiei.

Federatia Sindicala Hermes solicita public revocarea imediata a ministrilor Sorin Cimpeanu si Ciprian Teleman pentru continuarea politicii distructive din ministerele pe care le conduc.

Solicitam DNA sa urgenteze anchetele privind demnitari in functie pentru a limita, in prima faza, proportiile prejudiciului creat si a elimina ilegalitatile din viata copiilor nostri sufocati de un Minister al Educatiei populat de personaje de o incompetenta rar intalnita.

 

Presedinte,                                                       Prim-vicepresedinte cercetare stiintifica

Mugurel Popescu (tel 0773823619)               Dr George Epurescu (tel 0742689126)

 

Detalii plangere penala - https://federatiahermes.ro/ciuparu-si-cimpeanu-insista-sa-distruga-cercetarea-stiintifica-romaneasca/

federatiahermes@gmail.com,

0 comentarii259 vizualizări10 iunie 2021
rss 2.0
rss 2.0