Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 19 Iulie 2024 - 14587
Romania continua sa ofere sprijin umanitar Ucrainei, in colaborare cu partenerii europeni.

Un transport ce contine 16.000 de kituri de igiena a plecat in aceasta dimineata spre Ucraina, transportul fiind asigurat de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si prin grija Ministerului Apararii Nationale.

Decizia a fost luata de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, convocat de prim-ministrul Marcel Ciolacu, la solicitarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta, avand in vedere necesitatea mentinerii unui raspuns adecvat in ceea ce priveste acordarea de asistenta umanitara tarii vecine, afectata de peste doi ani de razboi.

Hotararea aprobata de CNSU raspunde, totodata, solicitarii Mecanismului European de Protectie Civila (ECHO-ERCC) de a pune la dispozitia Ucrainei, din rezerva rescEU de pe teritoriul Romaniei unele produse de necesitate imediata.

Hotararea aprobata de CNSU in sedinta hibrid din 10 iunie 2024 poate fi consultata atasat.

 

 

Informatii suplimentare:

Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt) reprezinta actiunea intreprinsa de Comisia Europeana ce are in vedere crearea unei capacitati de adapostire temporara rescEU, care sa fie disponibila pentru desfasurarea misiunilor din cadrul Mecanismului European de Protectie Civila. Prin acest program, produsele pot fi puse la dispozitia tarilor care se confrunta cu situatii de urgenta de amploare si care, in baza cererilor de asistenta  internationala inaintate, echipamentele/materialele sa fie transportate, sub egida Mecanismului de Protectie Civila al Uniunii Europene, statelor puternic afectate de diverse situatii de urgenta.

 

 

 

 

Contact:

Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro

Website: http://www.gov.ro/,

Facebook: https://www.facebook.com/guv.ro

0 comentarii2737 vizualizări12 iunie 2024
rss 2.0
rss 2.0