Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 18 Iulie 2024 - 14587
In atentia absolventilor de invatamant, promotia 2024.

Absolventii de invatamant din promotia 2024 sunt asteptati sa se inregistreze in evidenta Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca, pentru a putea beneficia de servicii gratuite de informare si consiliere profesionala, mediere a muncii, servicii de formare profesionala, precum si de alte masuri de stimulare a ocuparii.

Precizam ca inregistrarea ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca este o etapa prealabila si obligatorie in vederea obtinerii facilitatilor acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.

Actele necesare pentru inregistrarea absolventilor in evidentele AJOFM Bistrita - Nasaud ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca, sunt:

  • Actul de identitate;
  • Diploma de absolvire sau adeverinta din care sa rezulte data absolvirii;
  • CV;

Potrivit prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, absolventii institutiilor de invatamant si absolventii scolilor speciale, in varsta de minimum 16 ani, care in termen de 60 de zile de la absolvire, se inregistreaza la agentiile pentru ocuparea fortei de munca din raza carora isi au domiciliul si se angajeaza cu norma intreaga pentru o perioada mai mare de 12 luni, beneficiaza de o prima de insertie egala cu de 3 ori valoarea indicatorului social de referinta (ISR) in vigoare la data incadrarii (ISR - 660 lei).

Dupa expirarea termenului de 60 de zile de la absolvire, in cazul in care absolventii s-au inregistrat ca persoana in cautarea unui loc de munca, pot beneficia, la cerere, de indemnizatie de somaj in cuantum de 50% din valoarea ISR in vigoare, pentru o perioada de 6 luni. Persoanele care, la data solicitarii dreptului, refuza un loc de munca potrivit pregatirii sau nivelului studiilor sau refuza participarea la servicii pentru stimularea ocuparii si de formare profesionala oferite de agentiile pentru ocuparea fortei de munca, nu beneficiaza de indemnizatie de somaj.

Informatii detaliate privind acordarea indemnizatiei de somaj pentru absolventii de invatamant sunt afisate pe site-ul institutiei www.anofm.ro, sectiunea Persoane fizice/ Indemnizatii de somaj si venituri de completare

 Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud

 

Otilia Rapan

Director Executiv

 

 

Intocmit,

Adina Preda, Consilier EURES

0 comentarii2618 vizualizări12 iunie 2024
rss 2.0
rss 2.0