Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Certificatul "RAR Auto Pass".

Registrul Auto Roman va emite de la 1 decembrie 2024, detinatorilor de autovehicule, certificatul "RAR Auto Pass". Documentul va fi eliberat la vanzarea masinii pentru a putea fi prezentat cumparatorului, conform legii 142 din 2023 si OMTI 210 din 2024, si se adreseaza masinilor deja inmatriculate in Romania.

RAR Auto Pass va contine informatii esentiale despre istoricul kilometrajului dar si despre istoricul de accidente care au afectat sistemele de siguranta ale autovehiculului. Certificatul RAR Auto Pass va costa in jur de 50 de lei.    

 

La sfarsitul lunii mai (2024) aplicatia RAR AUTO PASS va fi gata din punct de vedere al platformei digitale (conform termenului legal) si va fi distribuita catre toate entitatile care vor completa in aceasta, datele necesare eliberarii certificatului RAR Auto Pass. (serviceuri, statii ITP, ateliere pentru inspectii tahografe si/sau limitatoare de viteza, producatorii de vehicule rutiere)

Pentru a fi colectate suficiente date astfel incat imaginea de ansamblu asupra unui vehicul sa fie cat mai relevanta, este nevoie de minimum 6 luni. Prin urmare incepand cu 1 decembrie 2024, RAR va elibera, conform legii, persoanelor care vand un autovehicul, certificatul RARAutoPass, astfel incat acesta sa poata fi oferit cumparatorului in momentul tranzactiei.

In certificat se vor regasi date complexe despre istoricul masinii respective, incepand cu valoarea odometrului (kilometrajul) pana la numarul de identificare al autovehiculului, data si natura evenimentelor rutiere in care a fost implicat, detalii despre avariile grave la sistemele de franare si directie, precum si tipul interventiei pe vehicul (intretinere, reparatie, actualizare de soft etc.,)  

In situatia putin probabila in care, in momentul interogarii aplicatiei nu este gasita nicio informatie despre un anumit vehicul, RAR va elibera gratuit un certificate de negare.

Certificatul RARAutoPass va costa aproximativ 50 de lei.

Pentru a obtine documentul, nu este nevoie ca vehiculul sa fie prezentat la RAR.

 

 

 

 

 

 

 

"RAR Auto Pass este esential pentru toate persoanele care vor sa se asigure inainte de a cumpara un autovehicul, ca starea tehnica a acestuia este una care justifica investitia si mai ales ca masina nu are probleme de natura sa puna in pericol viata cuiva sau siguranta in trafic. Iata de ce ne preocupa constant ca prin activitatile pe care le desfasoara, Registrul Auto Roman sa intareasca ideea constientizarii importantei unui vehicul cu grad sporit de siguranta."

Mihai Alecu - Director General, Registrul Auto Roman

 

In linkul de mai jos gasiti declaratia, in sensul celor de mai sus, a Directorului General al RAR, Mihai Alecu

 

https://wetransfer.com/downloads/bed496e39fd6e7f0fa5eb71d3805d19b20240207115022/869ef14d8ee7fde21b996eb1a5d406ce20240207115043/be0763?trk=TRN_TDL_01&utm_campaign=TRN_TDL_01&utm_medium=email&utm_source=sendgrid

 

 

Biroul de presa

 

 

0 comentarii1365 vizualizări08 februarie 2024
rss 2.0
rss 2.0