Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Au inceput lucrarile la a doua parcare etajata din municipiu!

Cu o investitie de circa 4,6 milioane lei, Primaria Bistrita construieste o parcare noua, de 100 de locuri, pe doua niveluri, cu acces de pe Aleea Pandurilor inspre strada Vasile Lupu.

Proiectul prevede amenajarea intregii suprafete a terenului cu spatii verzi, alei pietonale, corpuri de iluminat, mobilier urban, dar va exista si o statie de incarcare pentru autovehicule electrice. Pentru demisol sunt prevazute 46 de locuri de parcare, iar la parter 54, dintre care doua locuri destinate persoanelor cu dizabilitati.

In spatiul exterior vor fi zone verzi amenajate cu diferite tipuri de vegetatie si arbori, o platforma subterana de depozitare selectiva a gunoiului menajer, alei pavate si alei carosabile.

 

Ioan Turc.

 

.

 

Ca urmare a informatiilor vehiculate public referitor la pavajul inlocuit pe parcursul lucrarilor din cadrul proiectelor de mobilitate urbana derulate in ultimii ani, consideram ca se impun cateva clarificari.

Chiar daca majoritatea pavajului inlocuit era vechi de 15-20 de ani, este firesc ca tot ceea ce poate fi refolosit sa ramana la dispozitia municipalitatii.

In contractele incheiate cu cele doua firme care realizeaza lucrarile din cadrul acestor proiecte (MIS Grup si CML.RO) este stipulata obligatia ca, la finalizarea contractului, constructorii trebuie sa predea municipalitatii pavajul refolosibil si de a pune la dispozitie procesele verbale de casare pentru cel care nu a putut fi recuperat in stare corespunzatoare.

Pana la finalul anului 2023, a fost predata Directiei Infrastructura si Servicii din cadrul primariei cantitatea de 8.768 mp de pavaj refolosibil.

Desi, pana la data predarii, materialele se afla in custodia constructorilor, i-am sesizat cu privire la informatiile vehiculate in spatiul public si le-am solicitat sa investigheze daca materialele si locatiile la care se face referire provin din cele rezultate in urma lucrarilor la proiectele mentionate. In aceasta situatie, le-am transmis din nou ca au obligatia sa faca demersurile necesare pentru recuperarea pavajului inlocuit, in asa fel incat, la finalizarea contractului, sa poata fi predata intreaga cantitate care poate fi refolosita.

Facem un apel catre toti cetatenii care sesizeaza aspecte neconforme in legatura cu pavajul inlocuit sa le transmita Politiei Locale, municipalitatea acordand intregul suport in acest sens.

 

Primaria Bistrita.

0 comentarii1162 vizualizări07 februarie 2024
rss 2.0
rss 2.0