Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Situatia contractului pentru proiectarea si constructia Podului Suspendat peste Dunare de la Braila.

Referitor la informatiile aparute in spatiul public despre situatia derularii contractului pentru proiectarea si constructia Podului Suspendat peste Dunare de la Braila, facem urmatoarele precizari: 

-        Siguranta celor care circula pe pod nu este pusa in pericol absolut deloc, asa cum se sustine tendentios in articolul publicat astazi

-        Contractul nu este finalizat, iar receptia lucrarilor se va face doar dupa indeplinirea tuturor standardelor de calitate stipulate in contract

-        Contractul cu antreprenorul WeBuild este in intarziere din cauza mobilizarii deficitare a acestuia

-        In urma inspectiilor in santier, Inginerul si reprezentantii CNAIR au identificat infiltratii la blocurile de ancoraj dinspre localitatile  Braila si Jijila.  Astfel, pentru monitorizarea infiltratiilor si inchiderii Rapoartelor de Neconformitate, CNAIR a realizat o "Expertiza Tehnica a lucrarilor executate de Antreprenor in santier", iar o prima masura a vizat urmatoarele:

-        Monitorizarea situatiei podului din momentul constatarii infiltratiilor, iar dupa punerea in functiune cu inca 6 luni.

-        O mare parte dintre aceste infiltratii au fost stopate, iar ca urmare a punctelor de vedere transmise de Expertul Tehnic dupa punerea in functiune a Podului, acesta a prelungit perioada de monitorizare pana la data de 31.03.2024, urmand sa se stabileasca dupa aceasta data o solutie finala de inchidere a infiltratiilor.

-        In urma procesului de verificare a suruburilor parapetului de siguranta de pe Podul Suspendat de la Braila s-a constatat ca din totalul de 100.000 de suruburi, au fost slabite un numar de 401, ceea ce inseamna aproximativ 0,4% din totalul acestor elemente

-        La  2 saptamani de la darea in trafic a podului, a fost consemnat de catre Inginer aparitia de valuriri la nivelul caii de rulare. In data de 25.07.2023, Antreprenorul  a justificat  aparitia acestor degradari ca urmare a traficului greu si temperaturilor crescute. De asemenea, CNAIR a solicitat  pe 02.08.2023 clarificari cu privire la aparitia valuririlor si presupusa incalcare a restrictiilor de trafic. Totodata a mai solicitat  ISCTR suplimentarea controalelor pe sectoarele in care sunt impuse restrictii.  Pana in momentul de fata, antreprenorul a intervenit de 3 ori pentru remedierea structurii rutiere pe pod, dar fara a remedia definitiv aceasta problema. Pe 08.09.2023, Antreprenorul a informat Beneficiarul cu privire la actiunile de remediere intreprinse pe Calea 2, banda 1, respectiv frezarea si reasternerea stratului de uzura.

-        Desi pasajul CF de la km 0+385 este finalizat, constructorul nu a solicitat receptia, astfel incat acesta nu poate fi utilizat.

 

Pentru finalizarea tuturor lucrarilor prevazute in contract, Antreprenorul mai are de efectuat urmatoarele tipuri de lucrari: 

  1. 1.     drumuri de acces (drumul spre Jijila);
  2. 2.     lucrari de constructie a bazinelor de retentie a apei pluviale;
  3. 3.     efectuarea marcajelor si montarea elementelor de semnalizare verticala-orizontala pentru siguranta circulatiei;
  4. 4.     lucrari de remediere a tasarilor aparute la asfaltarile efectuate.

 

 

  CNAIR SA

0 comentarii1169 vizualizări07 februarie 2024
rss 2.0
rss 2.0