Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Brigada 81 Mecanizata "General Grigore Balan" - 105 ani de la infiintare.

6 februarie 1919. Actul de nastere al Brigazii 81 Mecanizate "General Grigore Balan, continuatoarea traditiilor de lupta a Regimentelor 81 Infanterie "Dej" si 223 Mecanizat "Bobalna". 

Istoria este sufletul unei tari, iar aceasta unitate militara, prin faptele sale de arme, a devenit in timp una dintre cele mai cunoscute si de incredere unitati ale armatei romane.

Armata este scutul romanilor in fata amenintarilor de orice fel si joaca un rol hotarator in mentinerea securitatii si stabilitatii nationale.

Pacea a devenit un deziderat cu largi implicatii internationale, iar   Brigada 81 Mecanizata "General Grigore Balan" si-a onorat intotdeauna misiunile in teatrele de operatiuni, oferind dovada ca armata romana este un reper al profesionalismului.

La ceas aniversar a fost inaugurat un nou pavilion al Brigazii 81 Mecanizata, in vreme ce

dezvelirea bustului Generalului Grigore Balan este, dincolo de normalitatea gestului, un prinos de recunostinta adus celui care s-a jertfit pentru apararea idealurilor nationale.

Ceea ce facem in viata, rasuna in eternitate.

Intotdeauna. La multi ani, Brigada 81 Mecanizata "General Grigore Balan"!

 

 

Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud 

 

0 comentarii1092 vizualizări06 februarie 2024
rss 2.0
rss 2.0