Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 02 Decembrie 2023 - 14587
Ziua Eroilor.

Din 1920, in fiecare an, cu exceptia perioadei comuniste, ii comemoram pe cei care s-au stins pe campul de lupta, avand in suflet dragostea de tara. Eroilor le datoram libertatea noastra, iar sacrificiul lor este un exemplu pentru noi si generatiile ce vor veni.

 Adevaratul eroism consta in a lasa deoparte problemele inerente ale vietii de zi cu zi si a avea idealuri ce tin de neam si tara.

Poate unii, citind istoria, nu-si pot imagina pe de-a-ntregul trairile eroilor de pe campul de lupta.

De altfel, campul de lupta al eroilor neamului romanesc a fost si in Razboiul de Independenta, si in cele doua razboaie mondiale.

Poate unii eroi nu au fost soldati, insa curajul lor i-a transformat in aparatori ai constiintei romanesti.

Cinstind memoria eroilor patriei, dovedim credinta in viitorul copiilor nostri. Credinta, dragi compatrioti, i-a condus si pe eroi in lupta. Nu intamplator Ziua Eroilor este in Ziua Inaltarii Domnului, deoarece sacrificiul pentru apararea tarii are conotatii divine, iar pe eroii anonimi ii stie doar Dumnezeu.

A nu avea eroi inseamna a nu avea aspiratii, a trai in trecut. Eroismul nu se explica, se simte pentru ca eroismul este inocenta care te face sa crezi ca inca exista bine sau rau si ca decenta va triumfa.

Privind in ochii soldatilor nostri, in ochii romanilor, pot spune ca decenta a triumfat.

Cinste eroilor neamului!

Doamne ajuta!

 

 

Prefect Teofil Cioarba

 

0 comentarii2506 vizualizări25 mai 2023
rss 2.0
rss 2.0