Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
32 de ani de la "Fenomenul Piata Universitatii" si Mineriada din 13-15 iunie 1990.

"Se implinesc 32 de ani de la unul dintre cele mai dureroase momente ale istoriei noastre post-decembriste, Mineriada din 13-15 iunie 1990, prin care manifestatia-maraton a societatii civile impotriva neo-comunismului, desfasurata in Piata Universitatii, a fost inabusita prin instigarea unor romani impotriva altor romani.

Romania inca isi cauta calea catre adevarata democratie. Pentru cei nascuti mai tarziu, evenimentele din primavara-vara anului 1990 reprezinta o pagina din istoria recenta, asupra careia consider ca suntem datori sa reflectam si unii si altii, pentru ca societatea romaneasca sa nu mai devina vreodata victima a diversiunilor si propagandei mincinoase.

Romania mizeaza acum pe stabilitatea si securitatea pe care ni le confera apartenenta la Uniunea Europeana si la Alianta Nord-Atlantica, dar contextul dificil creat la nivel global de agresiunea militara a Rusiei asupra Ucrainei ne obliga sa ramanem prudenti, sa filtram obiectiv orice informatii, sa constientizam caracterul nociv al diversiunilor promovate prin multitudinea canalelor de informare moderne si, nu in ultimul rand, sa aparam si sa respectam drepturile cetatenilor.

Gandurile noastre se indreapta, astazi, catre victimele manipularilor si represiunilor brutale si familiile acestora. Suntem datori sa continuam consolidarea valorilor democratice si  integrarea Romaniei in arhitectura institutionala generata alaturi de partenerii nostri occidentali, care ofera, mai ales in astfel de perioade, garantia securitatii si bunastarii."

 

 

Contact: Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro

Telefon: +4021 314 34 00

Website: http://www.gov.ro/, Facebook: https://www.facebook.com/guv.ro

 

 

0 comentarii2352 vizualizări13 iunie 2022




rss 2.0
rss 2.0