Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 02 Mai 2024 - 14587
In data de 9 octombrie sunt omagiate victimele Holocaustului din Romania.

 

An de an, in data de 9 octombrie sunt omagiate victimele Holocaustului din Romania. Prefectul Stelian Dolha a fost prezent la evenimentul care a fost marcat la Bistrita, astazi, 8 octombrie, la Monumentul Deportatilor din fata Sinagogii.
Prefectul Stelian Dolha:
"Holocaustul reprezinta un capitol intunecat al istoriei, care a produs suferinta si durere multor oameni si care, din pacate, nu a ocolit nici judetul nostru. In iunie 1944, peste 6.000 de evrei din Bistrita-Nasaud au fost luati din casele lor (n.r. - de trupele hortiste maghiare si hitleriste germane) pentru a fi deportati in Germania. Mame cu copii mici, varstnici, bolnavi, toti au cunoscut suferinta. Multi dintre ei au murit in conditii inimaginabile. Avem datoria morala sa le pastram amintirea in inimile noastre. In acelasi timp, doresc sa imi exprim compasiunea fata de cei care au supravietuit sau au pierdut pe cineva drag.
Ziua de 9 octombrie este una in care trebuie sa condamnam categoric antisemitismul, in toate formele sale."

 

0 comentarii2933 vizualizări08 octombrie 2021




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0