Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 16 Septembrie 2021 - 14587
S-a finalizat receptia si distribuirea pachetelor cu produse alimentare POAD!

Institutia Prefectului judetul Bistrita-Nasaud a finalizat receptia si distribuirea pachetelor cu produse alimentare POAD! Pachetele cu produse alimentare POAD au ajuns la toate unitatile administrativ-teritoriale, in centrele puse la dispozitie de primarii.

Prefectul Stelian Dolha a fost prezent astazi, 8 septembrie, la distribuirea pachetelor alimentare in comunele Feldru, Ilva Mica, Ilva Mare si orasul Sangeorz Bai.
La nivelul judetului s-a primit un numar de 19818 pachete. Fiecare pachet cu alimente contine 5 kg. de faina alba de grau, 4 kg. de malai, 2 pungi a cate 400 grame de paste fainoase, 4 litri de ulei, 2 kg. de zahar, 4 kg. orez, 5 conserve de carne de vita, 3 conserve de carne de porc, 5 pateuri de ficat de porc, 2 borcane sau 2 cutii metalice cu compot de fructe, un borcan sau o cutie cu gem de fructe si un gem de fructe dietetic.
Reamintim ca beneficiarii programului, conform OUG nr. 84/2020 pentru stabilirea unor masuri necesare in vederea implementarii Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate - POAD, sunt:
a) familiile si persoanele singure carora le este stabilit, prin dispozitie scrisa a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat in baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) familiile beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei acordata in baza Legii nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
c) persoanele/familiile aflate temporar in situatii critice de viata, respectiv victime ale calamitatilor, persoane dependente, definite conform OUG nr. 84/2020 si in alte situatii asemanatoare stabilite prin anchetele sociale si care se afla in situatii deosebite de vulnerabilitate, precum si persoanele care locuiesc in asezarile informale.

 

0 comentarii868 vizualizări08 septembrie 2021
rss 2.0
rss 2.0