Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 12 Iunie 2021 - 14587
Concursul international de solutii ce vizeaza proiectarea Spitalului Pediatric Monobloc de la Cluj.

Proiectul Consiliului Judetean Cluj de edificare a Spitalului Pediatric Monobloc avanseaza in ritm sustinut. Recent s-a incheiat perioada de depunere a ofertelor in cadrul concursului international de solutii pentru proiectarea primului spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate in domeniul pediatriei.

Competitia arhitecturala a trezit interesul a numerosi experti si specialisti in domeniu, fiind depuse nu mai putin de 28 de oferte de proiectare a Spitalului Pediatric Monobloc. In perioada urmatoare, juriul international format din reputati arhitecti si experti romani si straini va evalua toate propunerile primite, iar vineri, 18 iunie a.c., va fi anuntat numele castigatorului contractului de proiectare.

Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj: "Suntem foarte aproape de finalizarea unei etape extrem de importante pentru proiectul de edificare a Spitalului Pediatric Monobloc, un obiectiv medical ultramodern de o importanta vitala pentru Cluj si pentru intreaga Transilvanie. Am convingerea ca membrii juriului vor analiza in detaliu fiecare oferta in parte iar profesionalismul si expertiza acestora isi vor spune cuvantul in alegerea celei mai bune solutii care sa raspunda pe deplin exigentelor din domeniu si necesitatilor micilor pacienti".

Scopul competitiei internationale a fost acela de a identifica cea mai buna idee de construire a Spitalului Pediatric Monobloc, in vederea crearii unui centru de servicii medicale si de cercetare in domeniul pediatriei, cu un design specializat si o adresabilitate regionala. Edificiul medical ultramodern va fi construit pe un teren de cca. 17 hectare si va prelua toate sectiile actualului Spital de Copii, cele care in prezent isi desfasoara activitatea in nu mai putin de 14 cladiri aflate in 9 locatii diferite din Cluj-Napoca, cu o distanta medie de aproximativ 4 km intre ele.

 

 

Biroul de presa

10 iunie 2021

0 comentarii266 vizualizări10 iunie 2021
rss 2.0
rss 2.0