Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 12 Iunie 2021 - 14587
Un barbat a anuntat ca se afla in fata Palatului Administrativ cu intentia de a-si da foc.

 In jurul orei 10 la sediul Institutiei Prefectului a fost preluat un apel telefonic din partea unui reprezentant al Federatiei Romanilor de Pretutindeni prin care ne-au anuntat ca un barbat din comuna Cetate i-a apelat pentru a-i anunta ca se afla in fata Palatului Administrativ in autoturismul personal cu intentia de a-si da foc.

Prefectul Stelian Dolha si subprefectul Atilla Décsei au invitat barbatul in audienta, iar jandarmul de serviciu de la Palatul Administrativ, s-a apropiat de autovehicul pentru a chema barbatul la discutii. Acesta din urma a refuzat sa iasa din masina, precizand ca are un cutit, dar si o butelie legata cu fire la bateria masinii pe care intentioneaza sa o explodeze.

Fortele de ordine au fost sesizate de indata pentru a interveni la fata locului.

Tentativa barbatului a venit pe fondul situatiei personale cu privire la punerea in posesie a anumitor proprietati, situatie discutata si anterior in cadrul unor audiente cu prefectul Stelian Dolha, dar si cu conducerea precedenta a Institutiei Prefectului, audiente la care au participat si consilieri ai compartimentului UAACR, care au explicat barbatului care sunt procedurile.

Inainte de sosirea fortelor de ordine, prefectul Stelian Dolha, alaturi de una dintre consilierele juridice de la compartimentul UAACR (Urmarirea Actelor Administrative cu Caracter Reparatoriu) s-au apropiat de vehicul incercand sa il convinga pe barbat sa coboare si sa aiba un dialog. 

Dupa aparitia efectivelor din cadrul Jandarmeriei si apoi a Politiei, timp de doua ore si jumatate s-au purtat negocieri cu barbatul in cauza. Nu s-a ajuns la niciun consens, astfel ca, in jurul orei 13:00, politistii din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale au procedat la scoaterea fortata din vehicul a buteliei, dar si a persoanei, care a fost preluata de echipajul SMURD, aflat la fata locului.

Tentativa barbatului vine pe fondul situatiei personale cu privire la punerea in posesie a anumitor proprietati, situatie discutata si anterior in cadrul unor audiente cu prefectul Stelian Dolha, dar si cu conducerea precedenta a Institutiei Prefectului, audiente la care au participat si consilieri ai compartimentului UAACR, care au explicat barbatului care sunt procedurile.

Mentionam faptul ca, printr-o Hotarare a Comisiei Judetene Bistrita-Nasaud din anul 2009, a fost validata Anexa nr.49 Cetate cu 21 pozitii. In Anexa nr.49 Cetate, mama barbatului a fost inscrisa cu suprafata de 4,60 ha in calitate de mostenitoare dupa sot, iar barbatul in cauza a fost inscris in calitate de mostenitor cu suprafata de 2,32 ha.

Prin hotararea susmentionata a fost validat dreptul de proprietate ca intindere, in Anexa nr.49 Cetate, nefiind stabilite si amplasamentele. Barbatul in cauza isi dovedeste dreptul de proprietate cu un certificat de la Arhivele Statului, in instanta fiindu-i recunoscut dreptul de proprietate fara amplasament.

Intrucat Comisia locala Cetate nu avea teren la dispozitie, s-a procedat la formularea mai multor cereri de catre Comisia judeteana Bistrita-Nasaud catre A.D.S. Bucuresti, iar in anul 2019 a fost incheiat protocolul de predare-preluare a terenurilor intre Comisia locala Cetate si A.D.S.

Barbatul a fost invitat la punerea in posesie cu suprafata care a fost predata de A.D.S. la Comisia locala Cetate, punere in posesie care nu s-a finalizat motivat de faptul ca barbatul in cauza nu este de acord cu amplasamentele oferite de Comisia locala Cetate.

Potrivit alin.(2) al art.16 din H.G. nr.401/2013 in cazul in care persoanele carora li s-a facut comunicarea nu se prezinta la data si locul stabilite, punerea in posesie si intocmirea proceselor-verbale se face in prezenta unor martori, de regula proprietari vecini. Titlurile de proprietate, precum si procesele-verbale de punere in posesie se comunica prin posta, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

Astel, a fost emis un titlu de proprietate in 11.05.2021 pentru suprafata de 4,60 ha, urmand sa fie emis si al doilea titlu de proprietate fortat pentru suprafata de 2,32 ha intrucat luni, pentru data de 07 iunie a fost convocat din nou la punerea in posesie, s-a prezentat si a refuzat amplasamentul.

0 comentarii336 vizualizări09 iunie 2021
rss 2.0
rss 2.0