Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Marti 04 August 2020 - 468 vizitatori azi
Ariston Thermo aniverseaza 90 de ani.

Peste 70% din veniturile grupului italian Ariston au fost generate, in 2019, de solutii care folosesc energie din surse regenerabile; Investitiile grupului in cercetare si dezvoltare au depasit suma de 77 milioane de euro la finalul anului 2019; Ariston Thermo Romania este liderul pietei locale de centrale termice si boilere,cu vanzari de aproximativ 250 mil. lei in 2019, in crestere cu circa 10% fata de 2018.

 Grupul italian Ariston Thermo, unul dintre cei mai importanti producatori la nivel global de echipamente destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera, aniverseaza anul acesta 90 de ani de la infiintare. Piatra de temelie a fost pusa in anul 1930 cand antreprenorul Aristide Merloni a fondat compania Merloni Industries, predecesoarea grupului, in orasul Fabriano. Au urmat noua decenii dedicate misiunii de a face lumea un loc mai confortabil, cu inovatii  remarcabile in materie de tehnologie si design, expansiune ambitioasa si achizitii pe mai multe continente.

Ariston Thermo inseamna astazi 7.500 de angajati la nivel global,venituri anuale de 1,7 miliarde de euro si peste 8,2 milioane de produse vandute anual in peste 150 de tari. Devotamentul fata de sustenabilitate, dedicarea fata de clienti si punerea angajatiilor pe primul loc sunt adevaratele valori care ghideaza  grupul de 90 de ani. 

"Cea de-a 90-a aniversare reprezinta un reper important pentru noi si atesta faptul ca indelungata noastra istorie este fundamentul pe care ne proiectam viitorul. Valorile care ne ghideaza de decenii sunt astazi mai relevante ca niciodata, iar angajamentul ferm pe care ni l-am asumat fata de cercetare si inovare, alaturi de transformarea digitala si imbunatatirea capitalului uman sunt prioritatile noastre pentru construirea unui viitor sustenabil. Acest moment aniversar ne da energia si inspiratia necesare pentru a ramane competitivi si a deveni mai puternici. Datorita angajatilor nostri entuziasti si capabili, care reprezinta esenta Ariston Thermo, sunt increzator ca vom continua sa crestem si sa atingem obiectivele stabilite pentru viitor", a declarat Paolo Merloni, Presedinte Executiv al grupului Ariston Thermo.

Ariston marcheaza aniversarea de 90 de ani printr-un film dedicat valorilor grupului:
 https://youtu.be/hgx7iJM5v8I

Prin cele 24 centre de cercetare si dezvoltare din 15 tari, Ariston Thermo isi confirma angajamentul  de a investi in tehnologii inovatoare si eficiente energetic care sa aduca confortul termic in orice colt al lumii.

Investitiile grupului in cercetare si dezvoltare au depasit suma de 77 milioane de euro la finalul anului 2019. Portofoliul de produse al Ariston Thermo a ajuns astfel la o mare varietate de echipamente, precum: centrale termice in condensare (murale si de mare capacitate), cazane de pardoseala, pompe de caldura, sisteme solare, unitati de acumulare, pompe de caldura, boilere electrice, arzatoare si aparate de aer conditionat, sub opt branduri distincte: Ariston, ELCO, Chaffoteaux, Atag, Racold, Calorex, NTI, HTP.

2019 - cel mai bun an din istorie

Pentru grupul Ariston Thermo, anul 2019 a fost cel mai bun din istorie, cu venituri de 1,71 miliarde de euro, in crestere cu peste 6% fata de anul precedent. Aproximativ 72% din venituri au fost generate, in 2019, de solutii care folosesc energie din surse regenerabile si au eficienta ridicata. Obiectivul Ariston este ca in anul 2022 peste 80% din veniturile sale sa fie generate de astfel de solutii.

Prin crestere organica si achizitii strategice a unor jucatori de pe piata, dar si a unor linii noi de business, grupul Ariston Thermo a ajuns astazi sa aiba una dintre cele mai extinse prezente la nivel global: peste 26 de unitati de productie amplasate in 15 tari pe patru continente, 69 de subsidiare si 6 reprezentante in 42 de tari. La nivel regional, peste 38% din veniturile grupului sunt generate de Europa de Vest, urmeaza tarile din Europa de Est cu o pondere de 18% in venituri si  Asia cu 17%.

Pe plan local, grupul este prezent de 22 de ani prin subsidiara Ariston Thermo Romania, liderul pietei de centrale termice si boilere electrice. Subsidiara locala a grupului a incheiat anul trecut cu vanzari de aproximativ 250 de milioane de lei, in crestere cu circa 10% fata de anul 2018. Afacerile Ariston Thermo au inregistrat in 2019 cel mai bun an din istoria companiei in Romania, beneficiind de un context economic favorabil si de cresterea sectorului de constructii.

"Suntem mandri ca facem parte dintr-un grup puternic care a imbunatatit calitatea vietii pentru milioane de oameni in ultimii 90 de ani. Modul in care noi toti traim astazi reprezinta o mare provocare pentru un viitor sustenabil. Scopul nostru la Ariston este de a asigura tuturor, in orice colt al lumii, confort termic, protejand in acelasi timp mediul inconjurator. In Romania, unde 1 din 4 oameni nu are acces la apa calda, misiunea si angajamentul nostru sunt cu atat mai necesare", a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.

Provocarea de a duce confortul in zone extreme sau defavorizate

Pentru a sublinia angajamentulasumat de a duce confortul acolo unde este greu de atins, Ariston a lansat in 2018 campania "Ariston Comfort Challenge" (ACC), prima initiativa globala a grupului. Pe plan international, campania a constat in construirea unei case modulare inovatoare in tinuturile inghetate ale insulei Disko, din Groenlanda, cu confort termic asigurat si la minus 40 de grade Celsius de centrala de inalta eficienta Alteas ONE. Astfel, o echipa de oameni de stiinta de la Departamentul de Geostiinte si Managementul Resurselor Naturale al Universitatii din Copenhaga si-a continuat cercetarile in timpul iernii, reusind sa deruleze peste 22 de studii stiintifice despre impactul schimbarilor climatice.

Pe plan local, in cadrul campaniei umanitare ACC, Ariston a incheiat, in 2018, un parteneriat cu organizatia umanitaraCrucea Rosie Romanacu ajutorul careia a donat boilere electrice de ultima generatie persoanelor din zonele retrase ale tarii sau din medii defavorizate, in special scolilor si centrelor de batrani. Dupa primii doi ani, 2018 si 2019, numarul beneficiarilor campaniei umanitare a ajuns la 112.642 de persoane, fiind donate peste 1.000 de boilere electrice in 35 de judete. In 2019, Ariston s-a alaturat Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din Romania (SALVAMONT), pentru a sustine echipele de salvamontisti si voluntari care participa zi de zi, indiferent de conditiile meteorologice, la actiuni de preventie si salvare.30 de centre si baze de salvare au fost echipate cu centrale termice in condensare si boilere electrice de ultima generatie.

 

 

 

 

Despre Ariston Thermo Romania

Ariston Thermo Romania este filiala locala a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internationali in productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera.

Angajamentul Ariston Thermo privind eficienta energetica este exprimat prin lansarea constanta de noi solutii bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare si pompele de caldura, precum si prin imbunatatirea eficientei produselor traditionale (boilere sau centrale termice), dar si prin investitiile in noi proiecte.

Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale si de pardoseala, conventionale si in condensare, sub brandurile Ariston, Chaffoteaux si Elco, boilere electrice si indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer conditionat si panouri solare.

0 comentarii504 vizualizări29 iulie 2020
rss 2.0
rss 2.0