Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Romanii si italienii, cei mai ingrijorati de schimbarile climatice.

Aproape jumatate dintre europeni traiesc cu frica efectelor schimbarilor climatice. Italienii au cele mai multe temeri iar britanicii cele mai putine. Din ce in ce mai multi europeni - respectiv aproape jumatatedin populatia din zece tari europene - simt ca au foarte putina protectie sau chiar deloc in fata efectelor schimbarilor climatice, arata un sondaj reprezentativ realizat de E.ON si KantarEMNID.

 

In topul celor mai ingrijorati europeni sunt romanii, 56% dintre cei chestionati declarandu-se neajutorati in ceea ce priveste schimbarile climei. Ne situam astfel pe locul al doilea, dupa italieni, care impartasesc aceasta ingrijorare in proportie de 58%.

 Sondajul confirma nevoia urgenta de actiune din partea politicienilor care se intrunesc, in perioada 2-19 decembrie,la Summitul ONU pentru clima de la Madrid. Pana la urma, doar 22% dintre europeni cred ca sunt bine sau foarte bine protejati in urma actiunilor de combatere a efectelor schimbarilor climatice.

 Ce mai feriti se simt britanicii. Regatul Unit estesingurul locin care proportia celor care sunt relativ ingrijorati (31%) o depaseste pe a celor care se simt practic fara aparare (28%).Germanii se afla aproape exact in mijlocul tuturor. In cazul lor, 21% dintre cei chestionati se simt bine sau foarte bine protejati, in timp ce 40%cred ca sunt mai mult sau mai putin aparatiin fata provocarilor de mediu.

 Deoarece clima se schimba rapid ca rezultat al emisiilor de gaze cu efect de sera iar peste 70% din aceste emisii sunt legate de energie, E.ON se concentreaza pe gasirea si promovarea de solutii pentru decarbonizare. Totodata, E.ON lucreaza la dezvoltarea durabila a industriei energetice - cu energie curata si inteligenta si acces pentru toti clientii la o aprovizionare sustenabilacu energie si caldura.

 Pentru a asigura o distributie echitabila a costurilor tranzitiei energetice, E.ON solicita de mai mult timp un pretal CO2 de 35 EUR pe tona in toate sectoarele. Pentru a fi eficient, pretul CO2 trebuiesa fie insotit de politici sociale si economice inteligente care sa asigure ca grupurile vulnerabile din populatie nu sunt dezavantajate.

 Rezultatele sondajului fac parte din studiul "Traindin Europa", pentru care E.ON si Kantar EMNID au chestionat aproximativ 10.000 de persoane din Republica Ceha, Danemarca, Franta, Germania, Ungaria, Italia, Romania, Suedia, Turcia si Regatul Unit.

0 comentarii2898 vizualizări04 decembrie 2019




rss 2.0
rss 2.0