Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Marti 12 Noiembrie 2019 - 11386 vizitatori azi
Grave vicii de procedura in dosarul DIICOT Alba cu privire la Filadelfia Group.

Filadelfia Group contesta acuzatiile aduse de procurori cu privire la presupuse infractiuni economice in cadrul diviziei de coletarie Tabita Tour; Dosarul urmarit in prezent de DIICOT Alba este marcat de grave vicii de procedura; celor acuzati nu li s-a permis sa efectueze expertize care ar fi putut arata adevarul, iar concluziile procurorilor au fost repetat infirmate de instante; "Vom intreprinde toate masurile pentru a ne apara nevinovatia, protejand in acelasi timp activitatile din Filadelfia Group si imaginea grupului impotriva celor rau intentionati!" - Ioan Sighiartau, manager general Filadelfia Group.

 

Bistrita, 9 iulie 2019: Filadelfia Group acuza grave nereguli in administrarea probelor in dosarul prin care administratorii uneia dintre companiile din grup, Tabita Tour, au fost trimisi in judecata pentru presupuse infractiuni economice. Filadelfia Group a cerut procurorilor DIICOT Alba, in mod repetat, sa incuviinteze efectuarea unei expertize financiar-contabile, care ar fi putut demonstra nevinovatia celor acuzati, insa acest drept a fost refuzat de doua ori de organele de urmarire penale.

 

"Vom intreprinde toate masurile pentru a ne apara cauza, protejand in acelasi timp activitatile din Filadelfia Group si imaginea grupului impotriva celor rau intentionati. Vom comunica in continuare deschis si transparent cu autoritatile si presa, fiind convinsi ca doar o judecata dreapta ne este favorabila!", spune Ioan Sighiartau, manager general Filadelfia Group.

 

Compania va contesta dosarul in camera preliminara, unde va demonstra viciile de procedura comise pe tot parcursul acestui dosar. In ciuda faptului ca, din 2012 incoace, instantele de judecata au respins foarte multe dintre actele de procedura intocmite de procurori, desi judecatorii au constatat ca nu exista nici macar probe suficiente pentru o arestare preventiva, desi diverse sesizari primite de procurori au fost infirmate chiar de cercetarile acestora, DIICOT Alba a luat in mod inexplicabil decizia de a continua urmarirea penala.

 

De precizat ca in acest dosar este implicata divizia de coletarie din cadrul Tabita Tour; activitatea in toate celelalte companii din grup functioneaza normal si nu va fi afectata, indiferent de rezultatele procesului. De asemenea, singurele persoane implicate de procurori in acest dosar sunt cele care au avut rolul de administrator si implicare in activitatea de coletarie. Au fost clasati din dosar directorul economic din acea perioada, doamna Monica Baran, si directorul IT, domnul Magerusan Daniel. Redam mai jos istoricul acestui dosar:


2012 

DIICOT Alba deschide dosarul. In prima faza s-a vorbit de o sesizare din oficiu, inainte sa se recunoasca faptul ca au avut sesizari, potrivit carora un director regional si un sofer al firmei Tabita Tour ar fi facilitat transportul ilegal de minori in Spania, cu autocarele companiei. Dupa arestarea acestor persoane, prinse in flagrant, s-au continuat cercetarile pentru a stabili daca conducerea companiei este implicata sau a fost vorba de un caz izolat. In urma cercetarilor, s-a ajuns la concluzia ca nimeni din conducerea companiei nu a fost implicat.

Ulterior, DIICOT Alba afirma ca ar fi primit si sesizarea conform careia compania ar fi implicata in transport ilegal de tigari. Si aceasta pista s-a dovedit a fi falsa.

In colaborare cu persoanele retinute pentru trafic de minori, DIICOT Alba a continuat cercetarile cu privire la activitatea economica a companiei. Dupa 1 an de zile, s-a emis un mandat de perchezitie si de arestare a administratorilor.

 

2013 

In mai 2013 are loc perchezitia la sediul companiei si propunerea pentru arestare preventiva pentru Ioan Sighiartau si Gavril Sighiartau, in calitate de administratori. Judecatorii au respins aceasta cerere de arestare preventiva; DIICOT Alba a facut recurs, care a fost din nou respins, prin urmare ancheta a continuat fara retinerea administratorilor.

Ioan Sighiartau si Gavril Sighiartau au fost acuzati de neinregistrarea in totalitate a veniturilor din activitatea de coletarie pe relatia Spania-Romania. Toate veniturile inregistrate in compania Transpierre Sl, inregistrata in Spania si care apartine grupului Filadelfia, nu au fost recunoscute de catre DIICOT Alba, care a acuzat administratorii ca aceste venituri ar fi trebuit sa fie inregistrate in Romania.

 

2014 

Tabita Tour si Filadelfia SRL sunt verificate de catre ANAF, control de fond. Perioada analizata/controlata a fost exact perioada cu privire la care DIICOT Alba avea suspiciuni.

 

2015 

In urma cercetarilor, ANAF finalizeaza raportul de inspectie fiscala pentru Tabita Tour si Filadelfia SRL. Se constata un impozit pe profit suplimentar. Ambele firme platesc cu buna credinta sumele respective, care nu aveau legatura cu suspiciunile anterioare, si se ridica masurile asiguratorii pe bunuri.

 

2017 

Administratorii sunt chemati din nou de DIICOT Alba si se pune in vedere faptul ca divizia Antifrauda a facut un referat economico-fiscal, prin care nu tin cont de actul ANAF. Se repun masuri asiguratorii pe bunuri, pana la recuperarea asa-zisului prejudiciului estimat de procurori.

Administratorii cer efectuarea unei expertize financiar-contabile. Acest drept este respins de doua ori.

 

2019 

DIICOT Alba decide sa trimita in judecata administratorii companiei pentru infractiuni economice, fara sa mai accepte alte verificari.

 

0 comentarii1960 vizualizări09 iulie 2019
rss 2.0
rss 2.0