Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 30 Mai 2020 - 8172 vizitatori azi
Rural SMEs: Solutii pentru dezvoltarea antreprenoriatului rural.

In perioada 9-10 aprilie 2019, partenerii proiectului "Politici de dezvoltare a antreprenoriatului si IMM-urilor inovative din mediul rural - Rural SMEs", au avut o noua intalnire de lucru, la Patras, in Grecia. In cadrul evenimentului au fost discutate detalii legate de pregatirea Planurilor de Actiune pe care fiecare dintre partenerii proiectului le vor finaliza pana in luna iunie 2019 si care urmeaza a fi implementate in cea de a doua etapa a proiectului, pana in iulie 2021. Acestea vor contribui la imbunatatirea masurilor de sprijin pentru IMM-urile inovative si dezvoltarea antreprenoriatului din mediul rural.

 Inceput la 1 ianurie 2017, proiectul "Politici de dezvoltare a antreprenoriatului si IMM-urilor inovative in mediul rural - Rural SMEs", implementat de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, alaturi din partenerii din Spania, Irlanda, Slovenia, Grecia, Ungaria si Portugalia, urmareste cresterea calitatii masurilor de sprijin pentru antreprenorii din mediul rural, prin schimburi de experiente, identificarea de bune practici si implementarea lectiilor invatate in prima etapa, prin planuri de actiune regionale menite sa ofere solutii pentru imbunatatirea activitatilor antreprenoriale din mediul rural.

Un nou pas in elaborarea Planurilor de Actiune a fost facut in cadrul celei de a saptea intalniri a partenerilor proiectului, desfasurata la Patras, Grecia. Aceasta a fost gazduita de partenerul  Regiunea Greciei de Vest.  In cadrul evenimentului, derulat in perioada 9-10 aprilie 2019, au fost discutate aspecte organizatorice si manageriale legate de proiectul aflat in desfasurare, oportunitati si pasii urmatori necesari pentru finalizarea si implementarea planurilor de actiune.

Activitatile intalnirii de lucru au debutat cu discutii pe marginea indicatorilor, aspectelor bugetare si actiunilor specifice incheierii primei faze a proiectului ce a avut ca obiectiv realizarea planurilor de actiune. Partenerii, impartiti in doua grupuri de lucru, au avut posibilitatea de a dezbate pe marginea stadiului de realizare la acest moment a Planurilor de Actiune, sa impartaseasca provocarile intampinate si solutiile necesare pentru punerea in aplicare a acestora.

Programul evenimentului a continuat cu seminarul "Sprijinul sectorului public pentru IMM-urile inovative din mediul rural". Acesta s-a bucurat de participarea Guvernatorului Regiunii Greciei de Vest - Apostolos Katsifaras si de contributia expertilor: Dimitros Karavidas - Seful Directoratului General pentru Planificarea dezvoltarii, care a sustinut o prezentare privind instrumentele financiare destinate dezvoltarii IMM-urilor din mediul rural; Georgios Mathioudakis - Coordonator de politica publica din partea Directiei Generale Agricultura si Dezvoltare Rurala (Comisia Europeana), care a vorbit participantilor despre "Fondurile UE si sprijinul financiar pentru IMM-urile din mediul rural", si Theodoros Tsoumpelis, Secretar General al Camerei din Achaia, care a prezentat masuri in domeniul eliminarii barierelor din calea dezvoltarii rurale, precum distantele mari si izolarea comunitatilor.

Activitatile au continuat cu vizite efectuate la Patras Science Park Innovation Hub, unde au fost prezentate 3 dintre hub-urile gazduite de acest centru: Aroma Innovation Hub, Clean Tech Energy Innovation Hub si Nanotechnology Innovation Hub.

          Cea de a doua zi a intalnirii a fost dedicata vizitei de studiu la firme din mediul rural din regiunea Aitoloakarnania union:ELAIA Seminar - Agrinio city, ANTHIR (ferma pentru cultivarea, uscarea si comercializarea de plante aromatice si medicinale,"Today’s tomatoes", "STEFOS" (Botargo Stefos- fabrica pentru prelucrarea, conservarea si comercializarea icrelor si fructelor de mare, in special a caracatitei) si Elaionas Zeliou - Gradina Botanica privata.

           Prima etapa a proiectului, cea de invatare prin schimburi de experienta reciproca si de  realizare a Planurilor de actiune  se incheie la 30 iunie 2019, urmand ca dupa aceastadata sa inceapa etapa de implementare si monitorizare a acestora.

0 comentarii2205 vizualizări15 aprilie 2019
rss 2.0
rss 2.0