Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 30 Mai 2020 - 8858 vizitatori azi
Delgaz Grid investeste in echipamente de detectare a eventualelor scapari de gaze.

Celor trei autolaboratoare echipate cu tehnologia laser, achizitionate anul trecut, li se alatura alte doua din aceasta luna; Echipele Delgaz Grid vor fi dotate, in acest an, cu 430 de aparate de detectare care folosesc tehnologie de varf; Un rol important in ceea ce priveste siguranta sistemului de distributie il are activitatea de detectare a potentialelor scapari de gaz. Pentru ca aceasta activitate sa se desfasoare in conditii optime, anul trecut compania a achizitionat trei autolaboratoare de detectare a gazelor naturale, care au fost alocate zonelor Tirgu Mures, Iasi si Cluj, precum si 21 de aparate de detectare cu tehnologie laser, investitia totala fiind de aproape 3 milioane de lei.

 Autolaboratoarele sunt echipate cu cea mai noua tehnologie de analiza scapari gaz, prin spectroscopie laser. Datele furnizate de acest echipament performant sunt procesate de o aplicatie, instalata pe laptopul autovehiculului. Aplicatia permite corelarea instantanee a datelor furnizate de echipament cu o harta a zonei de lucru. La finalul zilei se obtine un raport, cu inregistrarea automata a traseului, pe care s-a deplasat autolaboratorul si marcarea exacta a tuturor scaparilor de gaze naturale, identificate prin coordonate GPS. In baza acestor informatii, se planifica activitatea de mentenanta a sistemului de distributie. Autolaboratorul are viteza de deplasare in lucru de 15-25 km/h si o raza de actiune de 8 metri (4 metri stanga/dreapta fata de axul masinii).

 In acest an, suma totala, investita in achizitia autolaboratoarelor si aparaturii de detectare, va depasi 7 milioane de lei. In aceasta luna, 2 noi autolaboratoare vor ajunge la Timisoara si Sibiu. Totodata, echipele specializate ale companiei vor fi dotate cu 430 de aparate noi, de detectare a gazelor naturale, la distanta, in medii explozive, la instalatiile de utilizare, precum si cu aparate de detectare a monoxidului de carbon si a biogazului. La acestea se adauga 130 de ansambluri, formate  din aplicatii si accesorii de detectare, pentru aparatele de detectare.

 Compania Delgaz Grid investeste sume semnificative in proiecte destinate cresterii sigurantei in exploatare a retelelor de distributie a gazelor naturale, anul trecut fiind investiti nu mai putin de 487 milioane de lei (105 milioane euro), in special, pentru modernizarea retelei de distributie a energiei electrice si a celei de gaze naturale.

 Urmare a eforturilor companiei, de a investi masiv, in reabilitarea sistemelor de distributie a gazelor naturale, defectele depistate pe acestea, cu ocazia activitatilor de detectare, s-au redus, in anul 2018, cu cca 50%, comparativ cu anul 2010.

 

 

Despre Delgaz Grid.

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, opereaza o retea de gaze naturale de peste 22.000 km in 20 de judete din jumatatea de nord a Romaniei (Cluj, Bistrita-Nasaud, Maramures, Satu Mare, Salaj, Timis, Arad, Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Mures, Sibiu, Alba, Harghita, Iasi, Botosani, Vaslui, Suceava, Neamt si Bacau) si o retea de electricitate de peste 81.000 km, in sase judete din Moldova: Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui. De la intrarea pe piata locala, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro in principal pentru modernizarea retelelor de gaze si electricitate si a virat catre stat impozite si taxe de 2 miliarde de euro.

 

 

 

0 comentarii2142 vizualizări12 aprilie 2019
rss 2.0
rss 2.0