Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Duminica 24 Martie 2019 - 1004 vizitatori azi
Proiectul "Energie in scolile copilariei" continua: Ne implicam azi pentru un maine mai sigur!

10 scoli din judetele Sibiu, Harghita, Bistrita Nasaud, Maramures, Timis, Hunedoara, Bacau, Iasi, Botosani si Vaslui vor beneficia in curand de un iluminat eficient si modern; Sunt in curs de montare 6.000 corpuri de iluminat si 15.000 tuburi led, costurile ridicandu-se la circa 650.000 euro;

 E.ON continua si in acest an proiectul "Energie in scolile copilariei", dedicat institutiilor de invatamant prescolar, gimnazial sau liceal, aflate in judetele in care compania activeaza.

 "Stim cu totii cat de importanta este in general iluminarea corecta a incaperilor pentru buna desfasurare a oricarei activitati si in mod special a acelora in care sunt implicati si copii. De aceea am ales sa sustinem si in 2018 noi unitati scolare prin oferirea de solutii de iluminat eficient al spatiilor de studiu. Dorim sa asiguram elevilor si cadrelor didactice conditii mai bune de predare-invatare si in acelasi timp sa contribuim la economisirea energiei electrice", a declarat Dan Morari, Director General Adjunct E.ON Romania.

 Astfel, in luna aprilie am demarat lucrarile pentru inlocuirea integrala a sistemului de iluminat din 10 scoli din tara cu sisteme cu tehnologie moderna, avand un consum redus de energie. Vom inlocui in acest an circa 6.000 corpuri de iluminat si 15.000 becuri incandescente, costurile ridicandu-se la aproximativ 650.000 euro.

 Lucrarile vor fi finalizate la inceputul lunii octombrie si beneficiari sunt peste 10.000 de copii si cadre didactice dar si 10 primarii care vor avea de achitat facturi mai mici pentru energia electrica.

 

Unitatile scolare incluse in proiectul Energie in scolile copilariei 2018 sunt: 

  • Liceul Onisifor Ghibu - Sibiu;
  • Scoala Generala Xantus Yanos - Miercurea Ciuc;
  • Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare - Bistrita;
  • Liceul Teoretic Ioan Buteanu - Somcuta Mare (Maramures);
  • Scoala Gimnaziala nr.1 - Jimbolia;
  • Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida - Petrosani;
  • Colegiul Pedagogic Stefan cel Mare - Bacau;
  • Liceul Tehnologic Agricol Mihail Kogalniceanu -Iasi;
  • Scoala Profesionala Speciala Ion Pillat - Dorohoi;
  • Scoala Gimnaziala - Perieni (Vaslui).

 

Suntem increzatori ca initiativa noastra va avea succes si in 2018 si va contribui la imbunatatirea conditiilor de desfasurare a lectiilor din scolile incluse in proiect. Ne dorim un maine sigur pentru generatiile viitoare si atunci trebuie sa se implicam de astazi cu toata raspunderea pentru realizarea acestui obiectiv.

 

Nota:

Incepand cu anul 2005, E.ON Romania a sustinut cu peste 12 milioane euro numeroase proiecte de responsabilitate sociala in comunitatile in care isi desfasoara activitatea, numarul total al beneficiarilor acestor initiative ridicandu-se la aproximativ 295.000.

 Numai in domeniul educatiei au fost derulate proiecte de peste 5,7 milioane eur, de acestea beneficiind circa 190.000 de copii.

 

 Departament Comunicare Corporatista

E.ON Romania

 

 


Despre E.ON Romania

Grupul german E.ON a intrat in Romania in anul 2005, cand a preluat fostele societati de stat din domeniul gazelor naturale si energiei electrice. Companiile din structura grupului opereaza o retea de distributie a gazelor naturale in lungime de peste 22.000 km, respectiv o retea de distributie a energiei electrice de peste 81.000 km si deservesc circa 3,1 milioane de clienti din 20 de judete situate in jumatatea de Nord a tarii. De la intrarea pe piata locala, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro in principal pentru modernizarea retelelor de gaze si electricitate si a virat catre stat impozite si taxe  de 1,9 miliarde de euro. 

0 comentarii1876 vizualizări16 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0