Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Joi 21 Martie 2019 - 10494 vizitatori azi
Cea de a doua editie a Saptamanii Meseriilor aduce fata in fata elevi de la 14 licee din judetul Bistrita-Nasaud.

Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, in cadrul proiectului Centrul Europe Direct Bistrita, si Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud organizeaza, in perioada 17 - 24 aprilie 2018, concursul "O meserie pentru viitor", inclus in cea de a doua editie a Saptamanii Meseriilor.

Concursul va cuprinde in acest an sectiuni dedicate urmatoarelor calificari profesionale: ospatar si lucrator in agroturism, mecanic auto si mecanic agricol, electrician, frizer si coafor, sudor si lacatus mecanic. Acestea vor aduce fata in fata 63 de elevi de la 14 licee profesionale din judetul Bistrita-Nasaud, pentru a isi dovedi competentele si abilitatile in fata reprezentantilor mediului economic si pentru a beneficia de sfaturi si indrumare din partea acestora.

Centrul Europe Direct Bistrita, alaturi de Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud  si partenerii sai traditionali, Primaria Municipiului Bistrita si Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud au initiat in anul 2017, sirul de activitati cunoscute ca "Saptamana meseriilor". Acestea au scopul de a incuraja o abordare europeana in remodelarea sistemului de invatamant profesional, bazata pe cooperare constructiva intre mediul de afaceri, unitatile de invatamant, parinti si elevi.

Anul acesta, probele pe meserii vor organizate conform urmatorului program:

- "Profesionistii ospitalitatii": 17 aprilie 2018, ora 09.30 - la Hotel "Coroana de Aur"; 

- "Mecanicul viitorului": 18 aprilie 2018, ora 09.30  -  la Comautosport SRL;

- "Creativ in frizerie si coafura": 19 aprilie 2018, 09.30 - Salon Frizerie si Coafura, Liceul Tehnologic de Servicii Bistrita;

- "Electricianul indemanatic": 20 aprilie 2018, 09.30 - Leoni Wiring Systems Ro SRL;

- "Sudorul european": 23 aprilie 2018, 09.30  - RAAL SA - Prundu Bargaului;

- "Lacatusul priceput": 24 aprilie 2018, 09.30 - Colegiul Tehnic "Grigore Moisil" Bistrita.

 

Echipajele inscrise vor reprezenta, in cadrul concursurilor, unitatile de invatamant: Colegiul Tehnic "Grigore Moisil" Bistrita; Liceul Tehnologic "Henri Coanda" Beclean; Liceul Tehnologic "Ion Caian Romanul" Caianu Mic; Liceul Tehnologic "Liviu Rebreanu" Maieru; Liceul Tehnologic Agricol Beclean; Liceul Tehnologic Agricol Bistrita; Liceul Tehnologic de Servicii Bistrita; Liceul Tehnologic Feldru; Liceul Tehnologic Forestier Bistrita; Liceul Tehnologic Lechinta; Liceul Tehnologic Telciu; Liceul Tehnologic Tirlisua; Liceul Tehnologic "Radu Petrescu" Prundul Bargaului si Scoala Profesionala Speciala "Sfanta Maria" Bistrita.

Concursul se va incheia la data de 27 aprilie 2018, cu premierea castigatorilor de catre Centrul Europe Direct Bistrita si partenerii din mediul economic: Hotel "Coroana de aur" Bistrita; Comautosport SRL; BES Romania; Leoni Wiring Systems Ro Srl si RAAL SA.

 

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Ovidiu Puiu - Coordonator, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, http://www.europedirectbistrita.ro/.

 

0 comentarii1757 vizualizări16 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0