Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Luni 17 Februarie 2020 - 5462 vizitatori azi
PLAN URBANISTIC ZONAL SOPOR MASTERPLAN - CLUJ-NAPOCA 2019.

In perioada 07 - 09 octombrie 2019 are loc jurizarea proiectelor inscrise la Concursul International de Solutii "Plan Urbanistic Zonal SOPOR Masterplan - Cluj-Napoca 2019", competitie lansata oficial pe data de 6 iunie 2019. Promotorul concursului este Primaria Municipiului Cluj-Napoca, iar organizatorul este Ordinul Arhitectilor din Romania prin Filiala Teritoriala Transilvania, in parteneriat cu Ordinului Arhitectilor din Romania (OAR).

Joi, 10 octombrie 2019, incepand cu ora 11:30, Centrul de Cultura Urbana - Casino, Cluj-Napoca (Parcul Central "Simion Barnutiu") va gazdui conferinta de presa pentru anuntarea castigatorilor.

Concursul de solutii are ca scop selectarea celei mai bune solutii in vederea "Elaborarii unui MASTERPLAN / Plan Urbanistic Zonal in cartierul Coloniile Sopor din Municipiul Cluj-Napoca".

Prin concurs se doreste identificarea unui nou mod de urbanizare sustenabil, orientat spre generatiile viitoare si spre buna convietuire. Obiectivul este cresterea calitatii vietii oamenilor in mediul urban prin solutii integratoare si inovatoare.

Participantii au fost invitati prin acest concurs sa prezinte nu numai o viziune spatiala de dezvoltare a zonei, ci si o strategie, astfel incat noua dezvoltare sa devina un mediu locuibil structurat, "etapizabil", sustenabil, oferind de asemenea si suficienta flexibilitate dezvoltatorilor privati care doresc sa construiasca.

Concursul de solutii este organizat ca o procedura independenta conform art. 105 lit. a) din  Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice, urmand ca ulterior, in baza prevederilor art. Art. 104 alin. (7) din aceeasi lege, contractul de servicii de proiectare sa fie atribuit concurentului castigator al concursului, in urma unei proceduri de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare.

Concursul este organizat in conformitate cu Regulamentul de concursuri al Uniunii Internationale a Arhitectilor - UIA - si prevederile Recomandarilor Internationale pentru Concursuri de arhitectura si urbanism, cu respectarea prevederilor legislatiei in vigoare.

Concursul de solutii este public, intr-o singura faza, deschis pentru Romania, tarile Uniunii Europene si Spatiului Economic European si Confederatia Elvetiana.

 

 

JURIUL CONCURSULUI

Membri titulari:

Membri supleanti:

 

1.ing. urb. Pablo de Otaola Ubieta

2.arh. Borislav Ignatov

3.conf. univ. dr. urb. Bogdan Suditu

4.urb. Paola Rizzi

5.peisag. urb. Nicolas Triboi

6.arh. sef, verif. Ligia Subtirica

7.arh. sef urb. Claudiu Salanta

8.arh. sef Daniel Pop

9.arh. OART Daniela Maier

 

  1. arh. urb. Dracea Razvan
  2. arh. urb. Anca Virginas

 

 

 

EXPERTI COOPTATI

  1. arh. urb. Sorin Gabrea
  2. lect. dr. arh. urb. Anca Ginavar
  3. lect. dr. arh. urb. Toader Popescu

 

PREMIILE ACORDATE

 

 

Premiul I: contractul de proiectare cu valoare estimata la nivelul sumei de

de 2.800.000 lei (RON) fara TVA 

Premiul II:  120.000 lei (RON) 

Premiul III: 70.000 (RON)

Sumele reprezentand premiile II si III includ TVA.

 

Mai multe detalii pot fi gasite pe pagina oficiala a concursului:

https://www.oar.archi/ro/concursuri/masterplan-sopor

si in engleza pe:

https://www.oar.archi/en/concursuri/sopor-masterplan

De asemenea, va invitam sa urmariti, in continuare, pentru anunturi si stiri privind concursul, pagina oficiala de Facebook a Filialei Transilvania a Ordinului Arhitectilor din Romania:

https://www.facebook.com/oartransilvania/

 

_____________________________

Contacte de Presa:

 

Iulia CUCU (responsabil comunicare)

e-mail: concursuri@oar.archi

tel: (+4) 0730.092.199

 

Codruta POP (manager concursuri OART)

tel: (+4)0457.359.271

 

Oana BUCEA (secretar executiv OART)

tel: (+4) 0728.330.140

e-mail: secretar@oartransilvania.ro

 

0 comentarii2135 vizualizări08 octombrie 2019
rss 2.0
rss 2.0