Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Noi ne-am pus inima la treaba. Tu ce faci ?

Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de mortalitate in toata Europa, atat la femei, cat si la barbati, potrivit Cartei europene a sanatatii cardiovasculare. Cel putin 80 % dintre decesele premature, datorate bolilor de inima si accidentelor vasculare cerebrale pot fi evitate daca principalii factori de risc - tutunul, dieta nesanatoasa si inactivitatea fizica - sunt controlate. (Sursa: http://www.ms.ro/2018/09/29/ziua-mondiala-a-inimii/)

 Luand in serios mesajul transmis de  Federatia Mondiala a Inimii, Cluburile Rotary Bistrita Nosa si Rotary Bistrita, impreuna cu Societatea Romana de Cardiologie si Forumul National de Preventie au ales sa continue si in acest an, programul "Promenada Inimilor", organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, marcata in data de 29 septembrie. Organizatorii promoveaza miscarea zilnica ca element central al optimizarii modului nostru de viata. Pentru aceasta, va dau intalnire duminica, 29 septembrie 2019, ora 16:00, in Parcul Municipal Bistrita, intrarea dinspre Sala Polivalenta, pentru a parcurge, in pas alergator sau in plimbare, asa cum va vine mai bine, traseul amenajat in urma cu cativa ani, cu o lungime de 1.6 km.

Traseul inconjoara intreg Parcul Municipal si se incheie la locul de plecare, fiind marcat la fiecare o suta de metri cu placute ce ofera informatii despre traseu si distanta parcursa.

Si, sa nu uitam: "La fiecare 30 de minute, un roman face infarct miocardic. Unul din trei romani sufera de hipertensiune arteriala. Sapte milioane de romani sufera de una dintre manifestarile generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar miscarea zilnica este elementul central al optimizarii modului nostru de viata. Noi ne-am pus inima la treaba. Tu ce faci?"

Prof. Dr. Dan Gaita - membru in Comitetul de Conducere al European Heart Network. 


Contact:

Sebastian Crisan - Secretar 2019 - 2020,

RC Bistrita Nosa,

tel: 0756805270.

0 comentarii2961 vizualizări28 septembrie 2019




rss 2.0
rss 2.0