Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Duminica 19 Mai 2019 - 9106 vizitatori azi
PRIMA RETEA NATIONALA DEDICATA EDUCATIEI PENTRU DEZVOLTARE DURABILA (EDD) - ONG21 .

Reteaua ONG21 a fost lansata in iunie 2018 de Asociatia REPER21 impreuna cu Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), in cadrul proiectului "ONG21. Participarea ONG-urilor la politica de educatie pentru dezvoltarea durabila", cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capacitate Administrativa. O descriere succinta a proiectului este disponibila aici. 

Reteaua ONG21 isi propune sa asigure o contributie relevanta, consistenta si unitara a sectorului neguvernamental din Romania la elaborarea si la implementarea politicii publice in domeniul Educatiei pentru Dezvoltarea Durabila. Pentru mai multe informatii despre rolul EDD in educatie si premisele Retelei ONG21, cititi brosura introductiva. Acest proiect se bucura de sprijinul partenerilor nostri institutionali, Ministerul Mediului si Ministerul Educatiei.

 

In urma primului apel de selectie, peste100 de ONG-uri de diverse dimensiuni, din urban si rural, cu experiente semnificative si diverse (economie sociala, protectia drepturilor persoanelor vulnerabile, egalitate de sanse, dezvoltare comunitara, protectia biodiversitatii, arii protejate, gestiunea deseurilor, cladiri verzi, educatie nonformala, dezvoltare personala si coaching, consiliere si orientare profesionala, voluntariat, teatru politic si social, educatie artistica, educatie stiintifica) au fost invitate sa adere la Reteaua ONG21.

Din judetul Bistrita-Nasaud a fost selectata Asociatia RURALIS - Grup de Actiune Locala (G.A.L.) pentru Dezvoltare Durabila in Microregiunea Bistrita-Sieu-Somes, reprezentata de domnul Cristian TETCU in calitate de presedinte.

 

Dupa incheierea primului apel de selectie a membrilor Retelei, alte ONG-uri din tara si-au manifestat interesul de a adera si a contribui la activitatile ONG21. Pentru a valoriza aceste motivatii si pentru a permite unui numar cat mai mare de actori ai societatii civile de a participa la demersul de redactare si promovare al politicii nationale de EDD, prin prezentul comunicat anuntam deschiderea Retelei catre noi ONG-uri.

 

Criteriile de selectie pentru apartenenta la retea sunt: experienta in domeniul educatiei, dezvoltarii durabile si al campaniilor de advocacy, precum si disponibilitatea de a participa la activitatile retelei.

Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Mediului si-au manifestat sustinerea pentru formarea Retelei ONG21 si, in particular, pentru propunerea de politica publica pentru EDD care urmeaza sa fie elaborata participativ de ONG-uri. Pe langa cele doua ministere, Reteaua ONG21 va antrena de-a lungul functionarii sale peste 50 departeneri sustinatori din sfera institutionala si din mediul educational public si privat.

 

Pentru info suplimentare:Alexandru Gabor -alexandru.gabor@fdsc.ro, 0752 444 302

0 comentarii1680 vizualizări05 decembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0