Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Duminica 19 Mai 2019 - 8906 vizitatori azi
Gala de caritate de Craciun "Daruieste din Suflet".

Clubul Lions Hope Cluj-Napoca are placerea sa va invite la cea de-a IV-a editie a Galei de Caritate "Daruieste din suflet", care are loc luni, 17 Decembrie, ora 18.00, la Casa de Cultura a Studentilor. Scopul evenimentului este strangerea de fonduri pentru o dezvoltare fizica si mentala sanatoasa a copiilor din centre de plasament, printr-un program implementat si sustinut de Clubul Sportiv Transilvania Seeds.

 "Prin aceasta noua editie a Galei suntem din nou alaturi de copii (sloganul de anul trecut a fost: "Impreuna pentru copiii nostri", cauza fiind cea a reabilitarii unei sectii a Spitalului de Copii), pentru ca, oricat de cliseic ar suna, ei sunt viitorul nostru! De aceasta data, suntem alaturi de copii de suflet, aceia care au nevoie de o directie in viata, de indrumare pentru un trai sanatos si obiceiuri la fel de sanatoase. Anul acesta adunam fonduri pentru sustinerea cauzei Clubului Sportiv Transilvania Seeds, care mizeaza pe faptul ca educatia prin sport este unul dintre cele mai valoroase cadouri pe care le poti face unui copil dintr-un centru de plasament", spune Raluca Kostrakievicz, initiatoarea proiectului, membru Lions Hope si administratorul celor doua firme co-organizatoare ale Galei, Freshbyte si MB Dental.

 

Seara galei, care va sta sub semnul Centenarului si al sarbatorilor, al traditiilor si cantecelor romanesti de Craciun, va fi plina de momente de neuitat, tombole, licititatii, si alte surprizepentru participanti. Vor urca pe scena frumoasa interpreta de muzica populara Vladuta Lupau, trupele Arpi & Zip Band si The Todorans (David, Adela si Origen Todoran), tanara castigatoare a concursului Next Star, Katia Carbune. Vor fi si momente inedite, precum numarul de cheerleading al Knights of Transylvania, si momente emotionante- cei 36 de copii ai trupei Ministar Cluj, cu varste intre 6 si 17 ani, pun in scena un spectacol pluridisciplinar (muzica, dans, actorie) cu tematica de sarbatori, o  "poveste de Craciun" ca in filme. Prezentatorul evenimentului este, ca in fiecare an, indragitul actor clujean Bogdan Bob Radulescu.

 

 

Despre cauza

 

Ideea Galei de anul acesta vine in completarea proiectului "Live 4 life" (a trai pentru o viata), adresat copiilor abandonati in centrele de plasament si casele de tip familial din judetul Cluj si copiilor din medii/familii defavorizate. Proiectul are trei tipuri de beneficiari:

1. copii si adolescenti aflati in centre de plasament, fara parinti (au decedat sau i-au abandonat);

2. copii din case de tip familial cu parinti carora le-a fost retras dreptul parental din cauza abuzurilor (fizice, sexuale) la care i-au supus;

3. copii din medii/familii defavorizate

 

 

Prin intermediul acestui program, peste 120 de copiii au fost implicati, in ultimii trei ani, in diferite proiecte de mentorat, dezvoltare personala, activitati sportive si tabere. Tot in urma interactiunii cu ei, a aparut, in mod natural, necesitatea infiintarii Clubului Sportiv Transilvania SEEDS.

 

Clubul Sportiv Transilvania Seeds sustine, in prezent, 10 copii din centre de plasament sa aiba acces la antrenamente de fotbal, cu tot cu ceea ce presupun acestea - echipamente, transport dus-intors de 3 ori pe saptamana, inchirierea terenurilor, plata antrenorilor si cantonamente. Cei zece fac antrenamente alaturi de copii din familii obisnuite, pentru a le da ocazia sa se dezvolte intr-un mediu natural, unde nu sunt marginalizati.

 

 

Rozi, dovada sansei pe care sportul o ofera

Sportul este cea mai buna modalitate de a-i scoate pe acesti copii din mediul in care traiesc zi de zi, lipsit deseori de perspective si ambitii de viitor. Este o modalitate pentru ca ei sa evite riscul de abandon scolar si abandon personal. Lipsa de educatie aprofundata si de oportunitati profesionale favorizeaza depresia, violenta, dependenta de droguri si ceea ce numim "delasare" in general, factori care ii imping la o viata petrecuta pe strazi odata cu iesirea din sistemul de protectie.

 

Dupa doar 4 ani de functionare, Clubul Sportiv Transilvania Seeds are un membru asociat care provine chiar din sistemul de protectie: Lakotiti Rozalia Elisa, sau, simplu, Rozi, abandonata la nastere si crescuta intr-un centru de plasament din Cluj, practica acum fotbal de performanta la F.C. Olimpic Star, isi continua studiile si lucreaza ca antrenor chiar la CS Transilvania Seeds. Rozi este un exemplu si un model pentru copiii si tinerii care merg la antrenamente!

 

 

Minim 13.000 euro, scopul Galei

Gala de caritate  "Daruieste din Suflet" de anul acesta isi propune:

1. Sa stranga MINIM 13.000 EUR, pentru a putea acoperi cheltuielile pe un an pentru cei 10 copii din centre de plasament sustinuti deja de Clubul Transilvania Seeds:

?     300 lei/ luna/ copil x 10 copii x 12 luni = 36.000 lei = aproximativ 7826 euro/an

?     salariul unui antrenor voluntar (profesionist, certificat) = 2000 lei/luna (brut) x 12 luni= 24.000 lei = aproximativ 5150 euro/an

Total: 13.000 EUR/ an

 

2. Sa pluseze: sa dubleze numarul de tineri din centre de plasament si/sau din zone si/sau familii defavorizate care beneficiaza de acest program:

-       Fonduri pentru acoperirea cheltuielilor pe un an pentru 20 copii

-       Cresterea numarului de antrenori, traineri si psihoterapeuti

-       Crearea de noi programe de dezvoltare personala, activitati recreativ-educative si terapeutice

-       Organizarea unui campionat national de fotbal

Total: 20.000 EUR

 

3. Sa viseze: sa adauge inca 10.000 EUR pentru cumpararea unui balon care sa acopere terenul de fotbal pe perioada iernii, pentru a putea desfasura antrenamentele intr-un loc in care sa nu se mai plateasca lunar chirie. Astfel, cheltuielile ar putea fi reduse pe termen lung si mai multi copii ar putea beneficia de acest sprijin pe viitor, nu doar pentru un an!

 

In cadrul editiilor trecute ale Galei "Daruieste din Suflet", s-au strans sume cuprinse intre 7.000 si 20.000 de euro, apogeul fiind atins la Gala de Caritate Daruieste din Suflet - editia 2017, a carei cauza a fost reabilitarea Sectiei de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica din cadrul Spitalului Judetean de Copii, cand suma a fost de aproape 25.000 EUR!

 

 

Vrei sa ne ajuti?

?   Vino la Gala de Caritate din 17 Decembrie!

?   Doneaza direct in contul Clubului LIONS HOPE CLUJ: RO79BTRLRONCRT0406639501, deschis la Banca Transilvania!

?   Fii sofer voluntar pentru copii la antrenamente!

?   Daca esti expert in sport, psihologie sau dezvoltare personala, sustine workshop-uri pentru educatia sanatoasa a acestor copii!

?   Sponsorizeaza un copil lunar, timp de cel putin un an, cu 300 de lei pentru acoperirea costurilor cu antrenamentele!

 

CONTACT

E-mail: lionshopecluj@gmail.com, anca.dinu123@gmail.com 

Telefon: 0722870000

0 comentarii1603 vizualizări05 decembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0