Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Conferinta Nationala Tineri cu SM.

Editia a II-a, 21 aprilie 2018, Cluj. Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative (APAN Romania), are deosebita placere de a organiza, in parteneriat cu Centrul SMile, cea de a II-a editie a Conferintei Nationale dedicate Tinerilor cu SM (scleroza multipla), care va avea loc pe 21 aprilie, in Cluj, hotel Golden Tulip Ana Dome locul unde a inceput totul. Sunt pregatite doua zile pline de activitati, in care dorim ca tinerii sa stea de vorba si sa se cunoasca mai bine dar si sa cream o adevarata comunitate in Romania.

Conferinta Nationala a Tinerilor cu Scleroza Multipla, Editia a II-a

Data: 21 aprilie  2018
Locatie: Cluj Napoca, hotel Golden Tulip Ana Dome 4*
Numar participanti: 100-120
Varsta: 18 - 37 ani
Invitati internationali: EMSP, Shift.MS

Conferinta Nationala a Tinerilor cu Scleroza Multipla are ca obiectiv creerea unei comunitati active a celor nou diagnosticati, o comunitate informata si capabila sa se implice in activitati de responsabilizare si sustinere a celor care se confrunta cu dificultatea acceptarii diagnosticului.

Conferinta se va axa pe dezvoltarea abilitatilor si mobilizarea tinerilor cu SM din Romania si va crea o retea de tineri increzatori sa promoveze o mai buna calitate a vietii pacientilor cu SM. Evenimentul le va oferi cunostinte despre importanta tratamentului timpuriu si aderenta, informatii despre cele mai recente terapii si tratamente si perspectivele studiilor clinice pe SM, importanta unui stil de viata sanatos si a suportului psihologic pentru a face fata mai bine simptomelor. In acelasi timp, va gazdui un workshop despre storytelling si va lansa o serie de eseuri inspirationale despre viata cu SM.

Rezultatul conferintei va face pasi in directia crearii unei retele puternice de tineri cu SM in Romania. Comunitatile sunt motoarele schimbarii, iar tinerii trebuie sa invete cum sa se adapteze schimbarilor pe care SM le cere, in timp ce traiesc o viata normala.

Formatul evenimentului va fi similar cu cel al unui festival. Prezentarile vor fi in stil TED talks, interactive, cu mai putin continut in slide-uri si un maximum de 20 de minute per vorbitor. Evenimentul isi doreste sa lase suficient timp pentru intrebari si raspunsuri, pentru a interactiona atat cu expertii in domeniu, cat si cu ceilalti pacienti prezenti la eveniment.

Programul va include si o sesiune de sustinere psihologica ce se va axa pe importanta cautarii sprijinului potrivit dupa diagnosticare si a modului in care un bun terapeut poate ajuta la a vedea lucrurile mai clar - SM trebuie acceptata, dar nu sa preia controlul asupra vietii pacientilor.

Relatiile personale si sexuale vor fi abordate de un psiholog specializat pe SM si probleme de sexualitate (un subiect sensibil, care este rareori abordat de neurolog, dar un subiect unde este nevoie de mai multa deschidere pentru o buna functionare a vietii de cuplu).

De asemenea modificarile in alimentatie si stil de viata sunt subiecte care vor fi  abordate.

Nu in ultimul rand, APAN Romania doreste sa inspire si sa mobilizeze tinerii cu SM din Romania, pentru a le arata ca impreuna se vor adapta mai rapid la noua viata cu SM si vor comunica mai facil despre afectiune.

AGENDA conferinta aici.

Servicii incluse:

  • Sala conferinta
  • Pauze cafea
  • Masa pranz
  • Participarea este gratuita!
  • Vor fi asigurate BURSE pentru acoperirea cheltuielilor legate de deplasare si cazare!
  • Participarea se va efectua doar pe baza de confirmare din partea organizatorilor.


Pentru detalii si inscrieri este necesara anuntarea intentiei de a participa, completand formularul: Formular inscriere CNTSM 2018.

Detalii pe info @ afectiuni-neurodegenerative.ro

Te asteptam cu drag la #CNTSM!
Recomanda si tu conferinta unui tanar cu SM!

Multumim,

Cristina Vladau
Vicepresedinte APAN Romania

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative
E: info@afectiuni- neurodegenerative.ro
www.afectiuni- neurodegenerative.ro
www.facebook.com/APANRomania

Sediu intalniri lunare:
Complex de Servicii Sociale OMINIS
Centrul de Formare Profesionala
Str. Turnu Magurele, nr. 17A, sector 4, Bucuresti

 

DESPRE ASOCIATIA PACIENTILOR CU AFECTIUNI NEURODEGENERATIVE
 
Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative (APAN Romania) reprezinta comunitatea care ofera tuturor persoanelor afectate de bolile neurodegenerative posibilitatea de a-si trai viata la cel mai inalt potential si de a asigura sprijinul de care au nevoie, pana cand un tratament va fi, in cele din urma, gasit.
 
APAN Romania reprezinta si apara drepturile persoanelor cu afectiuni neurodegenerative in tara noastra. Misiunea asociatiei este sa ofere acces la informatii inovatoare, sa educe toate partile interesate cu privire la nevoile persoanelor cu afectiuni neurodegenerative si sa faciliteze accesul echitabil la tratament si terapii de inalta calitate, pentru imbunatatirea calitatii vietii.
 
APAN Romania isi doreste sa devina principala voce a persoanelor cu afectiuni neurodegenerative din Romania si sa se asigure ca pacientii au o voce puternica in stabilirea propriilor obiective si prioritati. 

0 comentarii2982 vizualizări21 martie 2018




rss 2.0
rss 2.0