Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 23 Ianuarie 2021 - 7928 vizitatori azi
Salut proclamarea anului 2021 drept an omagial al pastoratiei din afara Romaniei.

Senatorul Claudiu Tarziu, presedinte al Comisiei pentru comunitatile de romani din afara tarii, copresedinte AUR, a salutat proclamarea de catre Biserica Ortodoxa Romana a anului 2021 drept "an omagial al pastoratiei romanilor din afara Romaniei si an comemorativ al celor adormiti in Domnul; valoarea liturgica si culturala a cimitirelor in Patriarhia Romana".

"Decizia Patriarhiei Romane este cu atat mai importanta cu cat numarul romanilor de peste hotare a depasit de mult 10 milioane si ne plaseaza printre natiunile lumii cu una dintre cele mai ridicate rate a expatrierii. In aceste conditii, chestiunea pastrarii identitatii de neam si de credinta devine tot mai acuta si necesita eforturi suplimentare din partea statului roman si a Bisericii in beneficiul romanilor din afara frontierelor. Doresc sa asigur Patriarhia Romana de tot sprijinul Comisiei senatoriale pentru comunitatile de romani din afara tarii in vederea intensificarii activitatii de asistare cultural-identitara si religioasa a conationalilor nostri din Republica Moldova, din comunitatile istorice din jurul granitelor si Balcani si din diaspora emergenta. Acest sprijin trebuie sa se concretizeze in masuri adecvate si euroconforme pe plan legislativ, institutional si financiar-bugetar. In plin proces de globalizare, situatia reclama solidaritatea exemplara a clasei politice si a intregii societati romanesti  cu fratii nostri din afara tarii expusi aculturatiei sau presiunilor asimilationiste", a declarat senatorul Claudiu Tarziu.

 

         5 ianuarie 2020

0 comentarii553 vizualizări07 ianuarie 2021
rss 2.0
rss 2.0