Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
A.U.R. si Alternativa Dreapta cer revizuirea legislatiei electorale si sistemului de finantare a partidelor politice.

Alianta pentru Unirea Romanilor (A.U.R.) si Alternativa Dreapta (A.D.) considera ca Ordonanta de Urgenta privind alegerile anticipate nu respecta libertatea de asociere politica si egalitatea competitorilor electorali, si cer revizuirea profunda a legislatiei electorale.

Intr-o conferinta de presa comuna care a avut loc joi, copresedintii A.U.R. George Simion si Claudiu Tarziu, impreuna cu Valentin Licxandru, presedintele A.D. Bucuresti au criticat proiectul de Ordonanta de Urgenta privind alegerile anticipate adoptat de Guvernul Orban.

Valentin Licxandru, presedintele Alternativa Dreapta Bucuresti, a declarat ca "Autoritatea Electorala Permanenta, ca institutie abilitata pentru reglementarea si supravegherea respectarii normelor electorale, face jocul celor ce exercita puterea politica, in loc sa denunte ca fiind nedemocratice si inadecvate recentele initiative ale PNL de modificare "din mers" a legislatiei electorale, prin ordonante de urgenta".

Copresedintele A.U.R. George Simion a condamnat faptul ca partidele politice parlamentare au modificat legislatia electorala in acord cu propriile interese si  ca sunt finantate atat in timpul, cat si in afara campaniei electorale din bugetul de stat, aspect inadmisibil. El a reclamat ca in timp ce partidele noi se finanteaza din mici cotizatii ale membrilor si simpatizantilor, partidele parlamentare si-au asigurat fonduri generoase din bugetul de stat."Partidele isi fac legi, isi dau privilegii, sunt singurele care au dreptul sa aiba reprezentanti in sectiile de votare. Este o lupta inegala cu acesti mastodonti din politica noastra care cauta sa-si pastreze privilegiile", a declarat George Simion.

Copresedintele A.U.R. Claudiu Tarziu a afirmat, la randul sau, ca actuala clasa politica se face vinovata, pe de o parte, de blocarea innoirii ei, printr-o legislatie viciata, si, pe de alta parte, de crearea unei atmosfere de sila si respingere a politicii din partea electoratului, prin prestatia ei din ultimele decenii."Dupa ce PNL a criticat ani de zile practica PSD lipsita de onoare de a schimba regulile in timpul jocului, in functie de interesele de moment, cand a ajuns la putere, a procedat exact in acelasi fel", a mentionat Claudiu Tarziu.

Ordonanta de Urgenta privind alegerile anticipate este neconstitutionala pentru ca restrange drepturile electorale si ridica bariere administrative in exercitarea dreptului de a candida. Astfel, ordonanta prevede ca persoanele care pot strange semnaturi sunt doar cele nominalizate de partid. De asemenea, pragurile de semnaturi raman inaccesibile pentru fortele politice noi, din afara sistemului sau pentru candidatii independenti. Timpul alocat procedurii de strangere de semnaturi a fost mult redus, ceea ce reprezinta inca un dezavantaj major pentru competitorii politici noi.

Cele doua partide conservatoare solicita revizuirea din temelii a legislatiei electorale si coborarea pragului electoral. In acest sens, cele doua partide vor analiza actualul cadru legislativ electoral, inclusiv Legea de finantare a partidelor politice, si vor propune in spatiul public o serie de masuri in concordanta cu normele functionale ale democratiei si statului de drept.

Partidele lanseaza un apel catre celelalte forte politice care le impartasesc pozitia, sa li se alature intr-un demers comun de unire a fortelor si de constituire a unui pol al dreptei conservatoare in Romania.

Imagini video de la conferinta de presa: https://www.privesc.eu/Arhiva/90073/Conferinta-de-presa-organizata-de-Alianta-pentru-Unirea-Romanilor

 

.


 

De la cazul Bodnariu la cazul Smicala: "Aceste abuzuri sunt de nedescris"

 

Scriitorul si specialistul in educatie George Alexander s-a inscris in Alianta pentru Unirea Romanilor(A.U.R.), formatiune de orientare conservatoare. George Alexander a trait si a lucrat mai multi ani in Norvegia in domeniul educatiei. Datorita rezultatelor obtinute si responsabilitatii cu care si-a exercitat meseria de profesor a ajuns director la doua gradinite.

El s-a facut remarcat in 2016 cand a luat public apararea familiei Bodnariu, ai caror 5 copii au fost preluati in custodie de statul norvegian prin intermediul Barnevernet. Din acest motiv a fost urmarit si interogat de autoritatile norvegiene. In semn de protest, considerand ca in cazul Bodnariu autoritatile norvegiene au comis un abuz, George Alexander si-a dat demisia din functiile detinute in sistemul de educatie.

Ulterior, a publicat cartea "Copiii nostri in inchisorile lor. Furati de Barnevernet", in care a dezvaluit in detaliu si argumentat abuzurile comise intr-o tara considerata democratica. Drept urmare, a devenit o persoana cunoscuta in Romania, dar si in diaspora, fiind invitat sa participe la evenimente publice organizate de comunitatile de romani.

Intr-o conferinta de presa sustina joialaturi de copresedintii A.U.R. George Simion si Claudiu Tarziu, George Alexander a criticat prestatia clasei politice din Romania, afirmand:

"Sunt la fel de dezamagit ca si voi de clasa politica din Romania, atat de primitiva si rudimentara, de incompetenta si insensibila la suferintele poporului roman. Indiferent cine a fost la putere in ultimii 30 ani si-a batut joc de poporul roman. Ei (politicienii) au drepturi speciale si manipuleaza legislatia dupa propriile interese. Speranta este numai la voi, la cei care votati. Fiecare din noi putem juca un rol in soarta tarii prin implicare".

De asemenea, George Alexander a prezentat pe scurt cazul Smicala si drama cutremuratoare prin care trec cei doi copii ai Cameliei Smicala, despartiti de mama lor si tinuti separat in institutii psihiatrice. "Cazul familiei Smicala este strigator la cer. Este vorba de doi copii carora le-au fost incalcate toate drepturile. Cunosc bine legislatia si situatia din Scandinavia. Este vorba de niste abuzuri de nedescris. Acesti copii au competenta de a spune si a alege unde si alaturi de cine vor sa traiasca".

George Alexander a facut un apel la toti factorii de decizie, la mass-media, dar si la simpli cetateni de a se implica in mediatizarea acestui caz si de a lua atitudine in speranta salvarii celor doi copii care traiesc in conditii insuportabile din punct de vedere psihic.

Pe 14-15 martie se va organiza un protest global in fata ambasadelor Finlandei din mai multe state. George Simion, copresedintele A.U.R. a solicitat tuturor membrilor si simpatizantilor A.U.R. din tara si din diaspora sa participe la aceste proteste.

George Alexander va candidat pe un post eligibil de deputat din partea A.U.R. la alegerile parlamentare.

A.U.R. este un partid de orientare conservatoare care militeaza pentru libertate in toate formele ei, economica, de gandire, de exprimare, de manifestare religioasa, pentru familie si valorile fundamentale ale civilizatiei crestine europene.

Imagini video de la conferinta de presa: https://www.privesc.eu/Arhiva/90073/Conferinta-de-presa-organizata-de-Alianta-pentru-Unirea-Romanilor

 

 .

 

 

 

 

 

0 comentarii2828 vizualizări20 februarie 2020




rss 2.0
rss 2.0