Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Sloganul PSD-istilor din Primaria Municipului Bistrita este "Dupa noi, potopul".

Ionut Simionca, deputat PMP de Bistrita-Nasaud, critica aspru ultimele decizii luate de administratia locala din municipiul resedinta de judet. "PSD da ultimele tunuri inainte de alegeri, umilindu-i pe bistriteni cu mariri de taxe si cu angajamente impovaratoare din bani publici, ca si cum sloganul lor de campanie ar fi "Dupa noi, potopul". Constienti ca vor pierde alegerile, PSD-istii aflati la conducere in Primarie si in Consiliul Local din Bistrita aplica politica pamantului parjolit: majoreaza cu 75% taxa de colectare a gunoiului si decid plata anuala a sumei 600.000 de Euro catre o firma privata pentru serviciile de iluminat public din municipiu", a declarat parlamentarul bistritean.

Acesta este de parere ca "PSD se lauda cu realizari marete in Bistrita, de genul partiei de schi care a inghitit peste 5,5 milioane de Euro din bani publici pentru a functiona doua zile pe an sau cu cateva strazi asfaltate prost. In spatele acestei perdele de fum, PSD-istii au insa grija sa ingrase firmele de casa cu bani publici obtinuti din taxele si impozitele incasate de la bistriteni".

"Concret, daca in 2019 un bistritean platea pentru ridicarea gunoiului 79 de lei, anul acesta va plati 138 de lei. In total, firma de salubritate va incasa cu 5,5 milioane de lei mai mult decat anul trecut, din buzunarele bistritenilor, in conditiile in care aceasta nu isi asuma obligatii suplimentare fata de cetateni, nu ofera servicii mai bune si nu asigura colectare selectiva a deseurilor. Cer Primariei sa faca publica analiza de pret a firmei de salubritate care sta la baza majorarii acestui tarif. In ceea ce priveste concesionarea iluminatului public, Primaria a decis sa angajeze bugetul local la o cheltuiala coplesitoare - fara sa impuna fimei castigatoare obligatia de a investi in extinderea retelelor de iluminat public", explica liderul judetean al PMP .  

Ionut Simionca isi incheie criticile la adresa masurilor luate de PSD in administratia publica locala din Municipiul Bistrita cu o intrebare retorica: "Oare cat de gros trebuie sa fie obrazul politicienilor care fac favoruri unor firme din afara judetului aducand poveri suplimentare pe umerii fiecarui bistritean?".

 

 

0 comentarii2828 vizualizări09 ianuarie 2020




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0