Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
"Motiunea de cenzura, o masura de prim-ajutor pentru o tara suferinda".

Deputatul PMP de Bistrita-Nasaud, Ionut Simionca, a declarat astazi, in Parlament, ca motiunea de cenzura este un gest politic necesar pentru salvarea Romaniei. "Romania arata astazi, dupa 7 ani de guvernare PSD, ca un pacient cu fractura deschisa. Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila nu este altceva decat un garou aplicat pentru a opri sangerarea unei tari sufocate de incompetenta si de dezinteres", a afirmat parlamentarul bistritean.

 In opinia lui Ionut Simionca, datorita contaperformantelor actualei puteri, emigratia s-a transformat intr-un fenomen care pune in pericol economia Romaniei si natiunea romana. "In fiecare an de guvernare PSD, zeci de mii de romani au ales drumul strainatatii in cautarea unui trai mai bun. Multi s-au instrainat si nu se vor mai intoarce niciodata acasa. Cu fiecare roman plecat, tara noastra nu pierde doar un om, cu forta lui de munca, ci pierde simboluri, traditii si valori definitorii pentru natiunea romana", a explicat acesta.

 Referitor la numarul foarte mare de victime ale accidentelor rutiere, deputatul PMP a spus: "In fiecare an de guvernare PSD, in jur de 35.000 de romani sunt victime ale accidentelor rutiere din cauza starii precare a infrastructurii. Doar anul trecut, aproape 2.000 de romani si-au pierdut viata pe sosele. Starea proasta a drumurilor si semnalizarea rutiera ineficienta au facut ca soselele din tara noastra sa fie cele mai periculoase din intreaga Uniune Europeana".

 Simionca considera ca actuala este incapabila sa garanteze siguranta cetatenilor acestei tari. "In fiecare an de guvernare PSD, mii de minori din Romania au fost declarati disparuti. Doar in primele 7 luni ale acestui an,  Politia a fost sesizata cu peste 2.800 de cazuri de minori disparuti. Din cauza slabirii institutiilor statului si a lipsei de eficienta a acestora in cazuri de rapiri, violente si agresiuni sexuale, parintii se tem sa isi mai lase copiii sa mearga singuri de acasa la scoala si inapoi", sustine acesta.

 "In fiecare an de Guvernare PSD, peste 100.000 de firme romanesti si-au gasit sfarsitul - intr-o economie caracterizata de lipsa de predictibilitate fiscala si legislativa, de o criza acuta a fortei de munca. Numarul firmelor radiate in primele opt luni ale anului 2019 a crescut cu 46% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Vorbim de aproximativ 80.000 de firme care au disparut in Romania de la inceputul anului si pana acum", a mai spus parlamentarul PMP.

 Ionut Simionca a adaugat, la finalul interventiei sale in Parlament, ca "daramarea Guvernului Dancila este o datorie patriotica". "Romania ar putea sa isi ingrijeasca ranile, sa respire din nou dupa ani de zile in care a fost efectiv sugrumata de aceasta molima politica numita PSD. Motiunea de cenzura este o masura de prim-ajutor pentru o tara suferinda. Voi vota motiunea de cenzura deoarece Romania are nevoie de ajutor si merita sa fie salvata!", a concluzionat deputatul bistritean.

 

 

0 comentarii2800 vizualizări08 octombrie 2019




rss 2.0
rss 2.0