Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 06 Iunie 2020 - 1662 vizitatori azi
Avem datoria sa protejam comunitatea romaneasca din Cernauti.

Candidatul independent la alegerile europarlamentare, George Simion a participat  astazi, 12 mai, la Ziua Nationala a Portului Traditional romanesc, care a avut loc la Cernauti. Simion, care lupta pentru apararea drepturilor romanilor din jurul granitelor si pledeaza pentru pretuirea patromoniului cultural roman, s-a aratat impresionant de numarul mare de romani care s-au adunat la Cernauti.

Independentul Simion, alaturi de primarul comunei Mahala, Elena Nadris si zeci de ansambluri venite din intreaga Bucovina au marsaluit in cea mai mare parada a portului popular traditional romanesc pe principalele strazi ale Cernautiului.  

"Este Ziua Nationala a Portului Traditional din Romania, deci, si din Cernauti. Este o comunitate romaneasca vie aici, care merita toate eforturile noastre daca mai avem in vine sange de roman. Evenimentul de astazi a reusit sa promoveze valorile traditionale romanesti, care ne definesc identitatea si cultura", a declarat George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare.

George Simion candideaza independent la alegerile europarlamentare sub sloganul "Romania MARE in Europa’’ si ocupa pozitia 15 pe buletinul de vot. Simion, in programul sau electoral si-a propus sa fie si vocea romanilor din comunitatile istorice, sa le apere drepturile, traditiile si obiceiurile, limba materna si biserica canonica traditionala. Identitatea nationala este una din prioritatile campaniei "Romania MARE in Europa’’, care include si romanii din Cernauti.

0 comentarii2191 vizualizări12 mai 2019
rss 2.0
rss 2.0